De dag dat jij begint


De dag dat jij begintEen ode aan alle kinderen van ver weg en dichtbij

De dag dat jij begint is een positief prentenboek dat kinderen laat zien dat anders zijn bijzonder is, maar niet raar. Dat je soms het gevoel kunt hebben dat je er niet bij hoort, maar het verhaal in dit prentenboek laat direct ook zien dat andere kinderen zich net zo onzeker en eenzaam kunnen voelen als jij. Immers zij zijn ook anders, eigenlijk is iedereen anders en dat maakt een ieder nu juist zo leuk!     

De Amerikaanse Jacqueline Woodson heeft al flink wat boeken op haar naam staan. Ze schrijft zowel voor volwassenen, young adults als voor kinderen, waaronder de boeken Brown girl dreaming, Zacht Als De Wind en Blijf zachtjes bij me.

De prachtige illustraties in het boek beelden het verhaal goed uit en zijn gemaakt door illustrator Rafael López. Hij hoopt boeken te verrijken met zijn illustraties waarmee hij het leven van alle jonge mensen wil eren. Rafael López werd geboren in Mexico. Naast dat zijn werk in boeken te vinden is, maakt hij ook met regelmaat muurschilderingen.

Het verhaal vraagt erom,  voorgelezen te worden, een ideaal boek voor in de klas. Het kan onderwerpen als je anders voelen, onzeker voelen en pesten bespreekbaar maken. Het verhaal geeft hoop en inzicht aan kinderen en sterkt kinderen om zichzelf te durven zijn.

★★★★
De dag dat jij begintTitel: De dag dat jij begint | Originele titel: The day you begin | Auteur: Jacqueline Woodson | Illustrator: Rafael Lopez | Uitgeverij: Pelckmans | Categorie: prentenboeken | Leeftijd: 3 plus | Verkrijgbaar als: hardcover | 40 pagina’s | ISBN13: 9789464290219 | Verkrijgbaar sinds: 15-06-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 09-12-2022 | Prijs: €13,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.