Vandaag, ergens op aarde


Vandaag ergens op aardeVerbazingwekkend mooi natuurboek

In dit groot formaat prentenboek vind je indrukwekkende verhalen. Deze verhalen gaan stuk voor stuk over de natuur. Het boek is ingedeeld in de maanden van het jaar. Logischerwijs beginnend bij januari. Bij elke maand zijn er vier korte verhalen te ontdekken. Ze nemen je mee naar een specifiek land of gebied op aarde en laten je de gewoontes van bijzondere dieren, bomen en planten meebeleven. Reis al lezend af naar de Japanse bergen, waar de Japanse makaken slim gebruikmaken van een natuurlijk bad. Laat je betoveren door vuurvliegjes en sluit af met een bezoekje aan de Schotse Hooglanden.

Het boek Vandaag, ergens op aarde heeft een indrukwekkend luxe cover gekregen en oogt als een boek om een leven lang te koesteren. Ook aan het binnenwerk is ogenschijnlijk veel aandacht besteed. Elke dubbelpagina is rijkelijk geïllustreerd. De illustraties zijn creaties van de Franse illustrator Margaux Samson Abadie (Nano Fevrier). Ze variëren behoorlijk, maar zijn allemaal bewonderenswaardig te noemen. Op elke pagina staat je weer een nieuwe kleurrijke verrassing te wachten.

Het is erg leuk om tijdens elke specifieke maand de verhalen door te nemen die bij die maand horen. Op deze manier leren kinderen bijvoorbeeld dat de zon in januari het in Nederland dan wel laat afweten, maar dat het elders in de wereld in diezelfde maand aangenaam warm kan zijn.

De weldoordachte teksten zijn kort en lezen prettig voor. Maar het boek richt zich toch voornamelijk op zelfstandige lezers. Kinderen vanaf een jaar of negen zullen dan ook prima zelfstandig met dit boek aan de slag kunnen en zich, met name dankzij de fraaie illustraties, al prima weten te vermaken door het boek telkens weer door te bladeren om de prachtige illustraties te bekijken. die niet snel gaan vervelen.

★★★★★
Vandaag ergens op aardeTitel: Vandaag ergens op aarde | Leesfragment | Auteur: Lucy Brownridge | Illustrator: Margaux Samson Abadie | Uitgeverij Lemniscaat | Categorie: jeugdboeken, educatief | Leeftijd: 9 plus |  School: vanaf groep 5 | Lesmateriaal |  Thema’s: planten, dieren, jaargetijden, migratie, het jaar rond |  Verkrijgbaar als: hardcover | 107 pagina’s | ISBN13: 9789047714545 | Verkrijgbaar sinds: 26-08-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 12-12-2022 | Prijs: €19,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.