Eenhoorns in het ziekenhuis


Eenhoorns in het ziekenhuisEen kijkje in de gedachtewereld van een kind met kanker

Op een dag kan Ava nauwelijks nog op haar benen staan. Wanneer haar ouders haar meenemen naar een arts, komen ze er al snel achter dat ze leukemie heeft. Een zwaar gevecht begint en Ava’s nieuwe thuis wordt voorlopig het ziekenhuis. Het is daar saai, alles is wit en ze moet regelmatig onder narcose. Gelukkig zijn haar ouders vaak in de buurt, soms komt er een clown langs om haar op te vrolijken en dan is er nog Noah. Noah is ook ziek, hij heeft een tumor in zijn hoofd. Ava hoopt dat ze hem erbovenop kunnen helpen…

Eenhoorns in het ziekenhuis is een realistisch en hartverscheurend verhaal. Een tranentrekker die echt bij je binnenkomt, vooral omdat het verhaal vanuit de gedachtegang van een ziek kind wordt verteld. Maar het verhaal geeft ook hoop en laat zien hoe veerkrachtig en strijdlustig (jonge) mensen zijn wanneer ze ziek worden.

De prachtige illustraties in het boek zijn gemaakt door de in Noorwegen wonende Lisa Aisato (1981). Zij is een bewonderenswaardige illustrator en kunstenaar. Haar eigen boek All the Colors of Life bijvoorbeeld werd lovend ontvangen. Daarnaast heeft ze al ruim 30 boeken geïllustreerd voor andere auteurs. Lisa’s kunstwerken worden over de hele wereld verkocht. De illustraties uit dit boek zouden menig kinderziekenhuis op kunnen fleuren.

Het verhaal maakt indruk en vraagt er gewoon om, om voorgelezen te worden. Het boek zou ook niet misstaan in de klas en er zou in elk ziekenhuis minstens 1 exemplaar te vinden moeten zijn.

★★★★★
Eenhoorns in het ziekenhuisTitel: Eenhoorns in het ziekenhuis | Auteur: Mariangela Di Fiore | Illustrator: Lisa Aisato | Uitgeverij De Vier Windstreken | Categorie: prentenboeken | Leeftijd: 4 plus | Thema: ziek zijn, kanker, leukemie,  ziekenhuis, vriendschap | Verkrijgbaar als: hardcover | 60 pagina’s | ISBN13: 9789051169041 | Verkrijgbaar sinds: 15-06-2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 14-12-2022 | Prijs: €16,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna

De Vier Windstreken

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.