Vechten of vertrouwen?


Vechten of vertrouwenVan vechtersbaas naar beste vriend

Baron is een oude pitbull die door zijn harteloze baasje aan de kant gezet wordt. Baron weet niet beter dan dat hij andere honden aan moet vallen. Dat is hem van kleins af aan geleerd. Na een leven waarin hij mishandeld werd, wordt hij, bloedend langs de rand van een weg, gevonden door de bulterriër Vlekkie en haar baasje. Haar baasje besluit de hond mee te nemen en zorgt daarna goed voor de oude hond. Baron vertrouwt het zaakje echter niet helemaal en is erg op zijn hoede, maar langzaamaan lijkt hij te wennen. Wanneer zijn oude baasje Baron op komt eisen, lijkt het erop dat de pitbull zijn nieuwverworven thuishaven weer moet verlaten….

Vechten of vertrouwen? is een ontroerend jeugdboek over de kracht van liefde. Het laat zien hoe schrijnend het lot van honden is die ingezet worden om te vechten. Hier gaat vaak veel geld in om en de dieren worden gebruikt alsof ze machines zijn. 

Met een aandoenlijk verhaal over de vriendschap tussen twee honden en hun baasje weet auteur Anastasiia Melnychenko jonge lezers vanaf de eerste pagina te boeien. Het verhaal wil je daarna niet meer wegleggen, voordat het uit is, omdat je benieuwd bent hoe het afloopt met de angstige pitbull. Een onzekere hond die eigenlijk maar één ding wil: een liefdevol thuis!

Hoewel het verhaal op zichzelf al fascinerend genoeg is om het boek snel uit te willen lezen, maken de illustraties van Anja Havriljoek het boek nog leuker. Haar hondenillustraties zijn knappe kunstwerkjes en stralen sympathie uit.

Vechten of vertrouwen? is een aanrader voor kinderen die goed zelfstandig kunnen lezen (vanaf circa 9 jaar). Aanbevolen voor hondenliefhebbers, maar misschien nog meer voor kinderen die een beetje bang zijn voor (grote) honden. Het verhaal laat zien dat honden over het algemeen van nature geen kwaad willen doen en dat ze met een juiste (liefdevolle) opvoeding de trouwste vrienden zijn.

★★★★★
Vechten of vertrouwenTitel: Vechten of vertrouwen? |  Auteur: Anastasiia Melnychenko | Illustrator: Anja Havriljoek | Uitgeverij De Vier Windstreken | Categorie: jeugdboeken | Thema’s: honden, dierenmishandeling, dierenliefde | Verkrijgbaar als: hardcover | 72 pagina’s | ISBN13: 9789051169225 | Verkrijgbaar sinds: 09 december | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 17-12-2022 | Prijs: €14,99 | Online te bestellen via; Bol.com, Bookspot en Bruna.De Vier Windstreken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.