De dag dat papa over seks begon


De dag dat papa over seks begonEen goed bedoeld gesprek

Dit is het tweede boek voor jonge lezers van de populaire Duitse auteur Marc Uwe Kling. Eerder verscheen het boek De dag dat oma het internet kapotmaakte, een hilarisch boek over een sympathieke familie en over hoe afhankelijk we zijn geworden van het internet.

Nu komt hij dus met een tweede boek voor de jeugd met de opvallende titel: De dag dat papa over seks begon. In dit boek treffen de jonge lezers wederom de familieleden aan die in het eerder genoemde boek voorbij kwamen. Je hoeft echter het eerste boek niet gelezen te hebben om dit nieuwe boek te kunnen begrijpen. Wel wordt er een paar keer subtiel verwezen naar De dag dat oma het internet kapotmaakte.

In dit boek hebben de ouders van Lisa, Max en Tiffany grootse plannen, ze willen er samen op uit voor een romantisch onderonsje. Dat is dan ook de reden dat opa en oma dit weekend op de kinderen komen passen. Lisa gaat ook weg, ze wil samen met haar vriend gaan kamperen. De hoogste tijd vinden haar ouders om het over seks te hebben. Voor Lisa en Justin komt dit als mosterd na de maaltijd, maar Max en Tiffany vinden dit onderwerp maar wat interessant en ze zijn niet de enigen…

De dag dat papa over seks begon is een dolkomisch boek over een gesprek dat iedere ouder vast zal herkennen, maar dan heerlijk over de top.

Lisa,’ zegt papa en hij kijkt zijn tienerdochter aan. ‘Justin,’ zegt hij dan, en hij kijkt Lisa’s vriend aan. En dan zegt hij een tijdje helemaal niks. Het is namelijk een lastig gesprek. ‘Lisa en Justin, voor we weggaan willen we het nog even met jullie over een lastig onderwerp hebben,’ zegt mama dan maar.. ‘Inderdaad,’ zegt papa en hij knikt.-Marc Uwe Kling 

Dit vermakelijke verhaal bevat niet al te veel tekst. Bovendien is de tekst uitgevoerd in vrij grote letters. Hierdoor is het boek vrij toegankelijk voor jonge lezers vanaf een jaar of acht. Het verhaal is aangevuld met grappige illustraties die het verhaal in beeld brengen en het lezen van dit verhaal nog leuker maken. Deze illustraties zijn het fraaie werk van de eveneens Duitse illustrator Astrid Henn. Zij maakte ook de illustraties van het eerder verschenen jeugdboek. Een dikke vette aanrader voor iedereen vanaf een jaar of acht. Ook een fijn boek voor in de klas, een mooie aanzet tot een les seksuele voorlichting. 

Van dezelfde auteur:
De dag dat oma

★★★★★
De dag dat papa over seks begonTitel: De dag dat papa over seks begon | Auteur: Marc-Uwe Kling | Uitgeverij: De Vier Windstreken | Categorie: jeugdboeken | Thema’s: seksuele voorlichting, familie | Verkrijgbaar als: hardcover | 72 pagina’s | ISBN13: 9789051169010 | Verkrijgbaar sinds: 22 november 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 20-12-2022 | Prijs: €12,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.

De Vier Windstreken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.