Liefde op de savanne


Liefde op de savanneEen sterke vrouw op zoek naar de liefde

Het verhaal speelt zich af aan het eind van de 19e eeuw. In Noord-Duitsland leeft Charlotte bij haar grootouders, omdat haar ouders en broertje omgekomen zijn bij een scheepsramp. Ze droomt van een toekomst vol avontuur en van de wijde wereld intrekken, maar haar grootouders zien liever dat ze trouwt om een veilig bestaan te hebben. Uiteindelijk gaat ze in op het huwelijksaanzoek van Christian Ohlsen, die een winkel heeft met exotische artikelen. Maar dan blijkt na verloop van tijd dat een faillissement niet te ontlopen is.

Duitsland verlaten ziet Charlotte als enige oplossing. Ze vertrekken naar Afrika, waar Christian hoopt een koffieplantage te kunnen exploiteren. Maar eenmaal daar aangekomen blijkt niet alles op rolletjes te verlopen. De kracht van Charlotte zorgt voor een totaal andere invulling, waarbij ze heel wat moeilijkheden te overwinnen heeft. De liefde blijft gedurende het hele boek een leidende rol spelen, evenals haar verlangen naar avontuur.

Liefde op de savanne is het eerste deel van een nieuwe serie van deze bestsellerauteur. Het boek houdt je aandacht gevangen door de geheimen en de zoektocht naar de liefde. De prachtige manier van verwoorden en de beschrijving van de omgeving laten het verhaal voor je leven. De strijd om het bestaan die Charlotte voert, is bewonderenswaardig. Het harde bestaan waar ze in terechtkomt en de strijd die Charlotte moet voeren in een vreemde omgeving waarin voor een vrouw eigenlijk geen plaats is, maken diepe indruk.

De stijl van schrijven is erg prettig, je ziet als het ware de omgeving voorbijtrekken en proeft de sfeer van het Afrikaanse landschap. Ook de omgang met de inlanders wordt goed beschreven. Anne Jacobs heeft gedegen onderzoek gedaan naar de omstandigheden in Afrika rond 1900, de beweegredenen van de emigranten, de zendelingen en de onderdrukking van de autochtone bevolking. Daartegenover staat de poging van Charlotte hen als volwaardige mensen te benaderen, hoewel ze hierbij veel onbegrip krijgt vanuit haar naaste omgeving.

Liefde op de savanne is een verhaal vol levenskracht en avontuur. De auteur beschrijft dat op een manier die indruk maakt, zodat de liefde voor Afrika en de Afrikanen van de bladzijden af spat. Het verhaal boeit, intrigeert, houdt de aandacht gevangen en maakt erg nieuwsgierig naar de vervolgdelen in deze serie. Een prachtige historische roman vol liefde, passie en de strijd voor rechtvaardigheid.

★★★★
Liefde op de savanneTitel: Liefde op de savanne | Leesfragment | Auteur: Anne Jacobs (pseud. van Hilke Sellnick) |  Xander Uitgevers | Categorie: literaire romans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 480 pagina’s | ISBN13: 9789401628632 | Verkrijgbaar sinds: november 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 20-12-2022 | Prijs: € 22,99, e-book €9,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna. Xander uitgevers

ruime selectie tweedehands top literatuur uit binnen en buitenland bij Boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.