Het Onzichtbare Eiland


Het onzichtbare eilandHet Onzichtbare Eiland is het tweede deel van de magische serie van Michelle Harrison. De drie zusjes Weddersinne wonen op het eiland Kraaiensteen, een mysterieus eiland vol familiegeheimen en magie. In het eerste boek De vloek van de Kraaientoren erfden de zussen drie magische voorwerpen die zij gebruikten om een eeuwenoude vloek te verbreken. Het Onzichtbare Eiland is het vervolg op dit boek, maar is ook prima op zichzelf te lezen, alhoewel ik het persoonlijk wel fijn vond dat ik het vorige boek ook las, omdat je dan de personages en hun omgeving al kent.

In dit tweede boek verschijnt er plots een onbekend meisje op de binnenkoer van ’t Stropersschuitje, de kroeg waar de zusjes met hun oma en vader wonen. Het meisje wordt vergezeld van een dwaallichtje, iets waar de mensen heel bang voor zijn, want het zou gaan om de ziel van een overledene die om de een of andere reden nog op aarde ronddwaalt. Wanneer ze het meisje proberen te helpen, wordt het jongste zusje Charlie ontvoerd. De twee andere zussen, Betty en Flis, gaan samen met het mysterieuze meisje Lena op zoek naar hun zusje. Ze volgen haar spoor naar een onbekend eiland dat op slechts één kaart staat aangegeven en dat je alleen kunt zien als je door een heksensteen kijkt…

De kleurrijke cover lijkt zo uit een sprookjesboek te komen en toont al veel elementen uit het verhaal: de belangrijke Matroesjka-poppetjes, een mysterieuze raaf en het wrak van een piratenschip,…

De schrijfster, Michelle Harrison, groeide op in Engeland, in Essex, en had zelf ook twee zussen. Ze zegt dat de Weddersinne-zussen uit het boek op hen gebaseerd zijn. En ik denk dat de auteur en haar zussen dan ook een bijzondere band moeten gehad hebben, want in het boek voel je de liefde van de zussen voor elkaar.

De spanning, de magie en het avontuur in Het Onzichtbare Eiland zullen de lezer zeker weten te boeien! Zoals de auteur het zelf zegt in het boek: ‘Magie zal altijd bestaan. We hoeven het niet altijd te begrijpen, we hoeven er alleen maar in te geloven.’
Dit was echt het perfecte boek om gezellig mee onder een dekentje te kruipen in deze kerstperiode, die ook altijd een beetje magisch is.

In 2023 verschijnt de vertaling van het derde boek van de reeks, A Tangle of Spells, en ik ben er al heel benieuwd naar! 

★★★★
Het onzichtbare eilandTitel: Het Onzichtbare Eiland | Serie: A Tangle of Spells | Auteur: Michelle Harrison| Uitgeverij: Gottmer | Categorie: jeugdboeken, zelfleesboeken  | Leeftijd: 10 plus | Verkrijgbaar als: paperback | 384 pagina’s | ISBN13: 9789025776664 | Verkrijgbaar sinds: 02-11-2022 | Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 01-01-2023 | Prijs: €18,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
Gottmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.