Drogbeeld


DrogbeeldEen waanzinnig spannend boek!

Voor dit boek kende ik Marina Theunissen niet en ik was tot mijn scha en schande wel heel verwonderd dat ze al ettelijke succesvolle jeugdverhalen op haar naam heeft staan en met haar buikspreekpop Victor heel bekend en geliefd is bij de jeugd. Tijdens de coronapandemie publiceerde ze twee thrillers voor volwassenen, nl. ‘Mathilda’ en ‘Digitale Engel’. ‘Drogbeeld’, het boek dat voorligt, is haar recentste thriller.

Aline Bruyninkx groeide samen met haar broer en ouders op in hun B&B in het pittoreske Franse dorpje Lagrâce-Dieu, nabij Toulouse gelegen. Het was geen gelukkig gezin, want vader dronk meer dan goed voor hem was en verspeelde het familiekapitaal tijdens het pokerspel. Haar moeder raakte verslaafd aan alcohol en kreeg meer dan eens een pak slaag. Haar broer imiteerde graag vaders gedrag en was daarbovenop ook verslaafd aan drugs. Wanneer haar broer uit het leven stapt, haar moeder overleden is en haar vader achter de tralies zit, besluit ze Frankrijk achter zich te laten en reist ze af naar Antwerpen om daar een nieuw leven op te bouwen.

Ze leert er Anouk kennen die voor onderdak zorgt en neemt dan de identiteit van haar moeder Barbichet Brigitte aan. Na een tijdje maakt ze kennis met de rijke Sebastiaan Snoeckx die zich uit het niets heeft opgewerkt tot een succesvol en ambitieus zakenman. Diens jeugd liep echter niet over rozen, want hij was thuis niet geliefd en zelfs ongewenst.
Beide getormenteerde zielen vinden elkaar, worden verliefd, huwen en proberen samen een gelukkig leven op te bouwen. Hun pad loopt niet over rozen, want ze houden angstvallig geheimen uit het verleden voor elkaar verborgen. Dit kan uiteraard niet zonder gevolgen blijven, zeker niet wanneer een van haar angsten waarheid wordt: een individu uit haar verleden duikt op en zorgt voor een serieuze dosis spanning en onbegrip tussen de geliefden.

Marina Theunissen schreef het verhaal afwisselend vanuit het standpunt van Aline en Sebastiaan. Mondjesmaat laat ze meer informatie en achtergrondweetjes op de lezer los. Hierdoor krijg je dan beetje bij beetje zicht op beider levens, beider besognes en beider geheimen. Ze weet de spanning gestaag op te bouwen, intriges langzaam bloot te leggen om het verhaal te laten uitmonden in een verrassende plot.

De auteur heeft een zeer vlotte, leuke, mooi gestileerde en inspirerende schrijfstijl. Het verhaal boeide van begin tot einde en meer dan eens zat ik op het puntje van mijn stoel. Heel vaak wist Marina Theunissen mij op het verkeerde been te zetten. Zij weet als geen ander de lezer bij de les te houden en zorgt ervoor dat je steeds verder wilt blijven lezen, want heel wat situaties zijn herkenbaar en erg realistisch neergezet. Van inlevingsvermogen gesproken! De personages zijn mijns inziens voldoende diep uitgewerkt en de randfiguren dragen mede het verhaal.

‘Drogbeeld’ is een psychologische thriller zoals ik er nog weinig heb gelezen. Ik had soms het gevoel midden in het verhaal te staan, alles speelde zich als het ware rondom mij af en eigenlijk kijk ik uit naar de verfilming van dit boek.

Dit prachtige, spannende, originele verhaal verpakt in een realistische setting, waar ik mij graag in heb verdiept, waardeer ik zonder kijf met vijf sterren.

Marina Theunissen heeft er een fan bij en ik ben al benieuwd naar haar volgende boek.

★★★★★
DrogbeeldTitel: Drogbeeld | Auteur: Marina Theunissen | Beefcake Publishing | Categorie: psychologische thrillers | Verkrijgbaar als: paperback | 273 pagina’s | ISBN13: 9789493293137 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2022 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 05-01–2023 | Prijs: €22,95 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
Beefcake

de beste tweedehands thrillers vind je bij boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.