De drie broertjes Bok


De drie broertjes BokIn het prentenboek De drie broertjes Bok wordt een klassiek Noors Sprookje over drie geiten en een hongerige trol opnieuw tot leven gewekt.

Het op rijm geschreven verhaal is het werk van auteur Mac Barnett (1982). Hij woont in Californië en werd al meerdere keren geprezen voor zijn werk. Voor dit boek werkte hij samen met illustrator Jon Klassen. Hoewel veel van zijn werk vrij kleurrijk is, zijn de illustraties in dit boek juist opvallend sober gehouden in bruintinten. Hierdoor krijgt het boek een wat duister tintje. Een sfeer die goed past bij de gedachtegang van de trol. 

‘Wie loopt er op mijn Trollenbrug?
Die komt niet heen en niet terug!’-
Mac Barnett

Gelukkig is het verhaal zelf erg vermakelijk en loopt het geheel goed af. Dankzij het feit dat het in zijn geheel in rijm geschreven is, leest het verhaal gemakkelijk voor. Delen van de tekst komen herhaaldelijk terug in het verhaal, waardoor kinderen al snel de neiging zullen hebben om het hardop mee te roepen, waardoor het voorlezen een plezierig samenspel kan worden.

Een fijn voorleesboek dat een beetje doet denken aan de drie biggetje met als leerzaam thema samenwerken.

★★★★
De drie broertjes BokTitel: De drie broertjes broertjes Bok | Leesfragment | Auteur: Mac Barnett | Illustrator: Jon Klassen | Uitgeverij Volt | Categorie: prentenboeken, sprookjes  | Verkrijgbaar als: hardcover |48 pagina’s | ISBN13: 9789021470771 | Verkrijgbaar sinds: 05-01-2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 08-01-23 | Prijs: €16,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.Volt logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.