Op reis met het Gouden Boek van Sjoerd Kuyper


Op reis met het gouden boekReizen in je hoofd

Sjoerd Kuyper schreef al heel veel jeugdboeken. Zo schreef hij onder andere Eiber! En Hotel De Grote L. Hij won ook al regelmatig prijzen waaronder Gouden en Zilveren Griffels.

In het voorleesboek Op reis met het Gouden Boek van Sjoerd Kuyper zul je vijf prachtige verhalen aantreffen. De verhalen zijn stuk voor stuk geschreven door deze bekende jeugdboekenauteur. Alle verhalen hebben een ander thema.

In het verhaal Sjaantje doet alsof is het thema bijvoorbeeld rouwverwerking: Sjaantje heeft een wel heel bijzondere manier bedacht om haar opa bij zich te hebben op de momenten dat ze hem mist, ze doet dan gewoon alsof en fantaseert erop los.

Op reis met het gouden boek illustratie
Illustratie: Daan Remmerts de Vries

 

En in het verhaal Welkom thuis, leeuw! bereiden de dieren zich voor op het huwelijksfeest van leeuw en leeuwin. Dat waren even kort twee voorbeelden. De rest zal ik niet verklappen. Wanneer je in het boek duikt, vergeet dan vooral het voorwoord niet (dit is erg leuk om te lezen).

Op reis met het Gouden Boek van Sjoerd Kuyper is een fijne verhalenbundel om herhaaldelijk uit voor te lezen. Wat deze bundel extra bijzonder maakt, is dat ieder verhaal verfraaid is met prachtige illustraties. De illustraties bij ieder verhaal zijn weer gemaakt door een andere illustrator. Je zult merken dat de ene illustrator heel realistisch te werk gaat en dat een andere illustrator heel fantasievolle illustraties weet te maken.

Heerlijk boek om zo nu en dan uit voor te lezen aan kleuters, maar zeker ook een aanrader om kinderen er zelfstandig in te laten bladeren. De illustraties zijn het zeker waard. Dit prentenboek is dan ook een ode aan het prachtige werk van illustratoren die keer op keer verhalen vakkundig uit weten te beelden. Het laat kinderen zien dat er veel manieren zijn om te ‘tekenen’, er is geen foute manier.

★★★★★
Op reis met het gouden boekTitel: Op reis met het Gouden Boek van Sjoerd Kuyper | Leesfragment | Auteur: Sjoerd Kuyper | Illustrator: Charlotte Dematons, Daan Remmerts de Vries, Thé Tjong-Khing, Sanne te Loo en Jan Jutte | Uitgeverij: Rubinstein | Categorie: Voorleesboeken | Leeftijd: 3 plus |  Verkrijgbaar als: hardcover | 140 pagina’s | ISBN13: 9789047633334 | Verkrijgbaar sinds: | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 09-01-2023 | Prijs: €20,00 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Rubinstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.