Haengbog


HaengbogZuid-Koreaanse wijsheden voor een gelukkig leven

Barbara J. Zitwer werkt als literair agent in New York. Omdat ze veel Koreaanse auteurs vertegenwoordigt, was ze regelmatig in Zuid-Korea te vinden. Daar kwam ze in aanraking met de cultuur en leefgewoonten van de bevolking. Die spraken haar zo aan dat ze er een boek over heeft geschreven. Haengbog geeft haar liefde voor het land en zijn bewoners weer.

De prachtige hardcover ziet er aantrekkelijk uit. Maar als je het boek openslaat, zie je meteen prachtige foto’s, kleurrijke illustraties en aansprekende teksten. In elf hoofdstukken, die allemaal een bepaalde streek van het land beschrijven, vertelt ze over haar ervaringen, haar contacten met de lokale bevolking, de leefgewoontes, tradities, gebruiken en ook het gezonde en smakelijke eten. Aan het eind van ieder hoofdstuk volgt er een recept dat een typisch Zuid-Koreaans gerecht beschrijft. Uiteraard voorzien van de benodigde ingrediënten, de bereidingswijze en een prachtige kleurenfoto ervan.

Heel overzichtelijk worden we deelgenoot gemaakt van de bijzondere leefstijl van de Zuid-Koreanen. De liefde van de auteur voor dat land en zijn bevolking spat van de bladzijden af. De teksten en foto’s zijn zo inspirerend dat je geneigd bent de eerste de beste vlucht naar Seoul te boeken om met eigen ogen deze pracht te gaan zien. Haengbog is daarom ook te gebruiken als een reisgids voor als je werkelijk daarheen afreist. Er worden bezienswaardigheden (met de adressen erbij) beschreven met veel achtergrondinformatie, indrukwekkende foto’s en de rituelen waar je als bezoeker zeker rekening mee dient te houden.

Haengbog is de Zuid-Koreaanse term voor blijvend geluk en dat is precies wat je in dit boek ervaart als je het leest. Het is een zeer uitgebreid verslag over de mensen, het belang van hun familie, de godsdienst, muziek, boeken, films en nog veel meer om op te noemen. Voor in het boek staat een landkaart van Zuid-Korea, waarop met nummers aangegeven wordt over welk gedeelte een corresponderend hoofdstuk gaat. Aan het eind van ieder hoofdstuk staat een beknopte samenvatting, enkele wijsheden die goed zijn om op je in te laten werken en het al eerder genoemde recept.

Haengbog is een waardevol boek dat nergens saai is om te lezen, heel veel schitterende foto’s en kleurrijke illustraties bevat en zoveel informatie weergeeft, dat het iedere keer opnieuw een lust voor het oog en de geest is om het boek op te pakken. Een echte aanrader om meer van dit land te weten te komen en inspiratie op te doen om een reis hiernaartoe te plannen. Want wie wil er nou niet ‘blijvend geluk’ in zijn leven!

★★★★★
HaengbogTitel: Haengbog | Auteur: Barbara J. Zitwer | Uitgeverij: Mo’media | Categorie: Lifestyle algemeen | Verkrijgbaar als hardcover | 250 pagina’s | ISBN13: 9789080327207 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 11-01-2023 | Prijs: € 29,95 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en BrunaMo media logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.