Jona


JonaEen kleine profeet met een grote opdracht

Michel de Boer is onder andere de bedenker achter de boeken van Opa Knoest en eigenaar van uitgeverij Buddy Books. Nu komt hij met een wel heel bijzondere uitgave met daarin het verhaal van Jona en de walvis.

De kleine profeet Jona krijgt de opdracht om naar de stad Nineve te gaan. Daar moet hij de inwoners waarschuwen dat ze moeten stoppen met hun nare gedrag. Jona is echter te bang om naar deze stad te gaan. Hij besluit op de eerste de beste boot te stappen. Deze boot zal hem naar een heel andere stad brengen. Maar onderweg wordt de zee wild en beseft Jona dat er niet valt te ontsnappen aan Gods wil….

Het prachtige prentenboek Jona is gebaseerd op het overbekende verhaal van Jona en de walvis uit de Bijbel, de Koran en de Thora. Kort maar krachtig wordt het geheel in beeld gebracht. Het spannende avontuur zal alle jonge kinderen, gelovig of niet, fascineren.

Jona illustratie

Dit boek verdient een plekje in ieder huishouden en op elke school. Het zou ingezet kunnen worden als opening van diverse thema’s. Bijvoorbeeld over naar gedrag van mensen, de zee of religie.

De illustraties zijn stuk voor stuk juweeltjes en stralen opvallend veel licht uit. Ze zouden niet misstaan als posters aan de wand.

Jona is een verrassend mooi vormgegeven boek dat het religieuze verhaal over Jona en de walvis toegankelijk maakt voor een ieder.

★★★★★
JonaTitel: Jona |  Auteur: Michel de Boer | Uitgeverij: Buddy Books | Categorie: prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | pagina’s | ISBN13: 9789087821074 | Verkrijgbaar vanaf: 16-01-2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 21-01-2023 | Prijs: €15,95 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.


Buddybooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.