Sira


SiraSchitterend vervolg op Het geluid van de nacht

María Dueñas heeft internationale bekendheid verworven met haar romans, ze heeft meerdere prijzen mogen ontvangen en zowel Het geluid van de nacht en Het geluk van een wijngaard zijn verfilmd. Sira is het vervolg op Het geluid van de nacht. De eenvoudige naaister die zich ontwikkeld heeft tot een zelfverzekerde vrouw is opnieuw de hoofdpersoon in een intrigerende historische roman. Het boek is verdeeld in vier delen die zich in vier verschillende steden afspelen.

Het verhaal gaat verder waar het vorige gestopt is. Samen met haar echtgenoot vertrekt ze naar Jeruzalem. Als er een tragisch ongeval plaatsvindt, vertrekt ze met haar pasgeboren kind naar Engeland. Ook daar spelen zich de nodige gebeurtenissen af en moet ze van alles doen om zich staande houden. Na verloop van tijd vertrekt ze naar Spanje om opnieuw een geheime missie te vervullen. Ze komt terecht in uiterst gevaarlijke situaties en ontmoet ook weer ‘oude bekenden’, waardoor ze in omstandigheden belandt die doortrokken zijn van fanatisme en haat. Door haar zelfbewuste houding kan ze veel problemen oplossen. In het vierde deel van het boek vertrekt ze naar Tanger, weer met een nieuwe opdracht.

Sira boeit nog meer dan het eerste deel Het geluid van de nacht. De stijl is hetzelfde, beeldend en beschrijvend. Het verhaal raakt nog meer, er is nog meer diepgang, de spanning is constant aanwezig, zodat je soms op het puntje van je stoel zit. Sira doet er alles aan om haar zoontje een veilige toekomst te geven. Als spionne voor de Britten om belangrijke informatie los te krijgen van de Duitsers, loopt haar leven regelmatig gevaar, maar haar vindingrijkheid helpt haar door veel moeilijke situaties heen.

Het is mogelijk Sira te lezen zonder het eerdere deel gelezen te hebben, maar het boek wint zoveel meer aan diepgang en spanning als je begint met Het geluid van de nacht. Er komen in Sira heel veel personen voorbij die ook eerder een rol speelden. Er wordt wel even naar verwezen, maar als je weet wat er zich precies heeft afgespeeld, word je veel meer het verhaal ingezogen en begrijp je haar drijfveren beter. Ook veel nieuwe personages worden geïntroduceerd.

Sira is een meer dan voortreffelijke opvolger van Het geluid van de nacht. Het boek heeft gewonnen aan spanning en diepgang. Het boeit en intrigeert en laat je niet meer los. Prachtige natuurbeschrijvingen, sfeertyperingen en veel inzicht in de historie van net na de Tweede Wereldoorlog maken dat dit een aanrader is voor de liefhebbers van historische romans met een indrukwekkend verhaal dat als fictie door de geschiedenis heen verweven is.

★★★★★
SiraTitel: Sira | Auteur: María Dueñas | Uitgeverij: Wereldbibliotheek | Categorie: Vertaalde literaire romans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 528 pagina’s | ISBN13: 9789028452145 | Verkrijgbaar sinds: september 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 27-01-2023 | Prijs: €26,99, e-book €4,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.| Als ebook (ePub) ook via ebooks.nl

wereldbibliotheek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.