Anatomie van Tai Chi


Anatomie van tai chiVisuele handleiding voor 45 onmisbare oefeningen

Shifu Loretta Wolfering leerde Tai Chi van grootmester Jou Tsung Hwa en is zelf uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde tai chi-instructeur op meesterniveau. Ze heeft inmiddels zo’n twintig jaar ervaring in het onderwijzen van deze vechtkunst.

Het boek Anatomie van Tai Chi intrigeert en is zowel voor de beginners als voor de gevorderde Tai Chi-beoefenaar een aanrader. Het boek staat vol met nuttige informatie en praktische oefeningen. Hierdoor is het mogelijk om jezelf thuis de beginselen van tai chi eigen te maken. Loretta Wolfering toont je de juiste manier om de houdingen aan te nemen, zodat je het beste resultaat voor lichaam en geest kunt bereiken.

Het boek start met een uitleg over wat Tai Chi Chuan is, gevolgd door een pakkend hoofdstuk over wat Tai Chi voor je gezondheid kan betekenen.

Daarnaast leer je al lezende onder andere over je dantain (het gebied drie vingerbreedtes beneden en twee vingerbreedtes achter de navel.), over de juiste houding van je handen en voeten tijdens de oefeningen. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op de anatomie van je lichaam.

Aansluitend vind je in het boek de specifieke oefeningen, te beginnen met de vereenvoudigde Yang 24-vorm. Elke oefening uit deze vorm wordt stap voor stap met je doorgenomen. De houdingen (of oefeningen) worden uitgebreid beschreven en begeleid met foto’s en illustraties ter verduidelijking.

Als beginner kan de hoeveelheid informatie in dit boek je best overvallen en zal het je misschien al snel gaan duizelen. Het is dan ook zeker het overwegen waard om naast dit boek (groeps-)lessen te gaan volgen. Anatomie van Tai Chi is dan ook vooral een fijn naslagwerk, als ondersteuning, om de Tai Chi-bewegingen te perfectioneren.

Naast de Yang-stijl tref je ook een stap-voor-stap uitleg in het boek aan voor de Chen-stijl. De oefeningen in deze stijl zijn over het algemeen wat intensiever.

>Als afsluiter krijg je achterin het boek nog wat ademhalingstechnieken mee en tips om blessures te voorkomen en eventuele pijnklachten te verzachten. Voor de gevorderden zijn de zogenaamde uitdagingen (die je als laatste aan zult treffen) een fijne en welkome afsluiting.

★★★★
Anatomie van tai chiTitel: Anatomie van Tai Chi |  Auteur: Loretta Wollering | Uitgeverij: Librero | Categorie: Lifestyle, sport | Verkrijgbaar als: paperback | 192 pagina’s | ISBN13: 9789463591089 |  | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 28-01-2023 | Prijs: €25,90 | Online te bestellen via Bol.com

librero

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.