Gelukkig gevoelig


Gelukkig gevoeligEen handreiking bij hooggevoeligheid

Mariëlle Poland is al jarenlang actief om hooggevoeligheid bij volwassenen en kinderen te ondersteunen door ze hun weg in de wereld te helpen vinden. Ook heeft ze een eigen school voor hooggevoelige kinderen, de Natuurschuur. Met Gelukkig gevoelig heeft ze een handboek geschreven om via de 7 G’s een keur aan hulpmiddelen aan te bieden.

De 7 G’s die ze achtereenvolgens beschrijft, zijn: Gevoel, Groen, Genieten, Gezond, Geestkracht, Groeien en Gewoon jezelf zijn. Per week behandelt ze een onderwerp, zodat je na zeven weken een toolkit vol hebt verzameld om in veel situaties verlichting te vinden. Als geen ander weet de auteur namelijk hoe het is tegen bepaalde dingen op te lopen.

Iedere week is hetzelfde opgebouwd. Het begin is een korte uitleg over het thema van die week, dan volgt er een verhaal met een boodschap en vijf activiteiten om in die week te doen, allemaal gebaseerd op het specifieke aandachtspunt van die week. En dan zijn er nog twee bonusactiviteiten om de week mee af te sluiten.

Het boek ziet er aantrekkelijk uit. Mooie foto’s begeleiden de tekst. Veel bladzijden zijn in een zachte groene kleur afgedrukt, wat een rustgevend effect heeft. Aangeraden wordt om voor iedereen een eigen plakboek aan te schaffen, zodat je na afloop van de zeven weken nog regelmatig terug kunt kijken om er weer blij van te worden en kracht uit te putten.
Ook staan alle benodigdheden genoemd, de werkbladen staan afgebeeld en zijn te kopiëren. Maar het is ook mogelijk om een totaalpakket te bestellen op de site van de auteur. Misschien leuk om daar eens een kijkje te nemen om nog meer inspiratie op te doen.

Gelukkig gevoelig leest heel prettig, het taalgebruik is nergens moeilijk en alle opdrachten worden duidelijk uitgelegd, voorzien van de benodigde tijd die een activiteit vraagt. Het is een boek vol originele ideeën die de creativiteit stimuleren, weer blij maken en je bij jezelf terugbrengen, zodat de zevende G, Gewoon jezelf zijn, voor iedereen te bereiken is. Een aanrader voor thuis, in groepen of op school. Kinderen, en zelfs volwassenen, zullen er hun voordeel mee kunnen doen.

★★★★★
Gelukkig gevoeligTitel: Gelukkig gevoelig | Auteur: Mariëlle Poland | Uitgeverij: Paris Books | Categorie: Non-fictie informatief | Verkrijgbaar als paperback | 158 pagina’s | ISBN13: 9789493280205 | Verkrijgbaar sinds: december 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 29-01-2023 | Prijs: €27,50 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.Paris books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.