Race door de tijd


Race door de tijdHet verkeerde tijdperk

Alles waar Maya naartoe heeft gewerkt, lijkt uit te komen als ze wordt toegelaten tot het Magische Academie. Maya en haar jeugdvriend Arne hopen allebei op een plekje bij de tijdreisfaculteit.

“Ik wil straks in de toekomst rond kunnen dwalen en met eigen ogen zien hoe de wereld zich ooit gaat ontwikkelen.” -Hay van den Munckhof

Maya wil dolgraag naar de toekomst. Maar wanneer haar wereld in elkaar stort, is ze genoodzaakt om af te reizen naar het verleden. Het beoogde negende-eeuwse Vikingtijdperk is wreed, en al helemaal voor een jonge vrouw als Maya.

In die Vikingwereld zal Maya er alles aan moeten doen om niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van Arne te redden.

Race door de tijd van Hay van den Munckhof is een spannende young adult novelle, die de randen van verschillende genres aanraakt.

Hay van den Munckhof loodst je vlot door het verhaal heen, waarbij vooral in de eerste helft de gebeurtenissen elkaar rap opvolgen. Bij een novelle is dat een prettige manier om het verhaal verteld te krijgen, omdat je zo toch zoveel mogelijk informatie in je kunt opnemen. De gedachtegang van Maya is daardoor soms wat kort door de bocht, maar dat is zeker niet storend. Je voelt namelijk de urgentie die de auteur, en daarmee ook de personages, hebben om je alles te vertellen wat van belang is.

De Magische Academie en de verschillende faculteiten bieden voldoende mogelijkheden voor de avonturen van Maya en haar studiegenoten en waarschijnlijk hebben we in deze novelle pas met een klein deel kennisgemaakt. Het verhaal ademt mogelijkheden uit en dat vond ik een aangenaam gevoel. Maya en de andere personages spreken namelijk ruim voldoende tot de verbeelding om meer van ze te willen weten en lezen.

Race door de tijd van Hay van den Munckhof is een lekker verteld verhaal, met een historische verhaallijn die fijn is uitgewerkt. Je kunt je makkelijk voorstellen hoe Maya die tijd ziet, maar ook hoe die tijd Maya ziet. Dit eerste verhaal over Maya smaakt naar meer en ik kijk ernaar uit om het volgende tijdreisavontuur met haar te beleven.

★★★★
Race door de tijdTitel: Race door de tijd | Leesfragment | Auteur: Hay van den Munckhof | Uitgeverij: Hip Publishing  | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als: e-book  | 95 pagina’s | ISBN13: 9789464640526 | Verkrijgbaar sinds: 26 oktober 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 31-01-2023 | Prijs: €4,99 | Online te bestellen via Bol.com

Hip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.