Sintel en As


Sintel en asSintel weet als dochter van de Ká dat het leven in As geen pretje is, zijn wetten en normen zijn hard en hij heerst met harde hand. Alles om zogezegd het Koninkrijk niet uit elkaar te laten vallen. Met zijn keuzes zal hij echter niet iedereen te vriend kunnen houden. Haar vader heeft dan ook meer vijanden dan vertrouwelingen. En zijn heerschappij eindigt ook wanneer een van zijn beoogde vertrouwelingen hem vermoordt. Zijn moordenaar neemt de troon over en wordt de nieuwe Ká van As. Sintel kan niets anders dan vluchten.

Samen met onder andere haar dienstmeisje Tefra vlucht ze uit de handen van de nieuwe meedogenloze leider van As. Opgejaagd door zijn mannen en vrouwen probeert ze hulp te vinden. Het zal echter een lastige reis worden voor Sintel, want wie kan ze nu nog vertrouwen?

Sintel draagt namelijk het vuurteken van de Vuurmoeder, een vulkaan die As in zijn greep houdt. Zal deze gift een vloek zijn voor het Koninkrijk zoals velen denken? Of zal ze hen hierdoor juist kunnen redden? Eén ding is zeker: het Koninkrijk As is van haar.

Sintel en As begint met een stuk uit het verleden van Sintel. Daarmee is gelijk de toon gezet voor de rest van het verhaal. De Ká is namelijk meedogenloos en dan merk je gelijk dat dit geen zoetsappig verhaal wordt en dat is ook iets dat het zo steengoed maakt. De auteur gaat geen bloed uit de weg en weet precies hoe ze dit zo realistisch mogelijk over moet brengen. Dat is ook gelukt.

Nog een positief punt is de karakter- en wereldopbouw die goed in elkaar zit. De vele karakters die dit boek bezit, zijn alle uitgedacht op die manier dat je als lezer ze leert kennen en mee gaat leven, al zijn er een aantal karakters waar ik meer over had willen lezen en die nog steeds heel mysterieus overkomen, maar wellicht komt dat in een volgend boek meer naar voren.

Want één ding is zeker: dit verhaal, en vooral het einde, smaakt naar meer. Ik geef Sintel en As vijf sterren.

★★★★★
Sintel en asTitel: Sintel en As | Auteur: Mara Li | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 280 pagina’s | ISBN13: 9789493265424 | Verkrijgbaar sinds: 01-02-2023 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 31-01-2023 | Prijs: €18.95, e-book €5.99 | Online te Bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

dvp logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.