Pim en Pom ontdekken Vermeer


Pim en Pom ontdekken VermeerNu er heel veel bijzondere kunstwerken van Johannes Vermeer tijdelijk in Nederland te zien zullen zijn (tot en met 4 juni in het Rijksmuseum, te Amsterdam) is dat een mooie gelegenheid om kinderen op een luchtige manier kennis te laten maken met deze grootmeester.

Met het prentenboek Pim en Pom ontdekken Vermeer lichten de makers twee van de bekendste werken van Vermeer uit, namelijk Het melkmeisje en Het meisje met de parel. De illustraties zijn een leuke mix geworden van foto’s en tekeningen.

In het eerste verhaal nemen de twee kinderhelden Pim en Pom (naar de tekeningen van Fiep Westendorp) kinderen mee op avontuur. In het eerste verhaal helpen Pim en Pom het meisje met de parel zoeken naar de verloren tweede parel en met succes.

Het tweede verhaal is mijn persoonlijke favoriet, omdat daar veel meer in gebeurt. Niet alleen ontmoeten Pim en Pom het melkmeisje, maar ze maken ook kennis met een muizenfamilie en ze leren waar melk daadwerkelijk vandaan komt.

Het boek is zowel een ode aan Johannes Vemeer als aan Fiep Westendorp. Fiep Westendorp werd in 1952 bekend vanwege haar illustraties in de boeken rondom Jip en Janneke van Annie M.G Schmidt. Dit tweetal werkte daarna nog vaak samen, ook bracht Fiep Westendorp flink wat eigen boeken op de markt.

Pim en Pom ontdekken Vermeer is een fantasierijk voorleesboek vol prachtige illustraties. Beide verhaaltjes lezen gemakkelijk voor en zullen kinderen zeker aanspreken. Daarnaast kan het boek een leuke eerste kennismaking zijn met de wereld van kunst. Ideaal ook om in huis te halen voordat je kinderen meeneemt naar het Rijksmuseum.

★★★★★
Pim en Pom ontdekken VermeerTitel: Pim en Pom ontdekken Vermeer | Thema: Johannes Vermeer , Pim en Pom, Meisje met de parel, Het melkmeisje | Auteur & Illustrator: Fiep Westendorp | Uitgeverij: Volt | Categorie: jeugdboeken, voorleesboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 64 pagina’s | ISBN13: 9789021477602 | Verkrijgbaar sinds: 07-02-2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 12-02-2023 | Prijs: € 17,99| Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Volt logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.