Kwaad bloed


Kwaad bloedOok kwaad bloed kruipt waar het niet gaan kan

In een studentenhuis zitten op donderdagavond de zes bewoners bij elkaar in hun gemeenschappelijke keuken. De zevende bewoner, Vinz, ligt dood op de grond. Serge, zijn beste vriend, is vastbesloten de moordenaar te ontmaskeren en heeft daarom de keuken op slot gedraaid en de sleutel uit het raam gegooid. Pas als duidelijk is wie de moordenaar is, kan iedereen weer zijn eigen weg gaan. Hoe later het wordt, hoe meer geheimen er boven tafel komen. Onderlinge verhoudingen worden blootgelegd en de beschuldigingen zijn niet van de lucht. Niemand van de aanwezigen laat het achterste van de tong zien en het wordt later en later….

Tine Bergen is journalist en auteur. Ze is bekend door haar psychologische thrillers Vissen praten niet en Zullen we het liefde noemen. Ook in Kwaad bloed komt er een flinke dosis psychologie om de hoek kijken. We krijgen door de beschuldigingen regelmatig een inkijkje in de denk- en handelwijze van de studenten. Maar de verwikkelingen zijn behoorlijk over de top en op sommige plaatsen ongeloofwaardig.

Het boek bestaat uit veel korte hoofdstukken die telkens vanuit het perspectief van een van de studenten worden geschreven. Door de naam van de desbetreffende student dikgedrukt weer te geven, wordt duidelijk vanuit welke gedachtegang dat hoofdstuk geschreven is. Het verloop van het verhaal vordert traag en er is weinig actie te bespeuren in het begin. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe sneller de beschuldigingen elkaar opvolgen. Maar wie de uiteindelijke dader is, blijkt pas helemaal op het eind en komt op dat moment als een totale verrassing.

Kwaad bloed is een thriller die in het begin nogal traag op gang komt en moeilijk de aandacht gevangen houdt, mede door de snelle wisselingen tussen de personages. De psychologische spelletjes die gespeeld worden, zijn zeker de moeite van het doorlezen waard. De ongeloofwaardige scènes worden weer ruimschoots goedgemaakt door het onverwachte en verrassende einde.

★★★
Kwaad bloedTitel: Kwaad bloed | Auteur: Tine Bergen | Uitgeverij Vrijdag | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 288 pagina’s | ISBN13: 9789464341294 | Verkrijgbaar sinds: januari 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 13-02-2023 | Prijs: €23,50, e-book €11,99 | Online te bestellen bij Bol.com, Bookspot en Bruna.

Uitgeverij Vrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.