Oom Tijs gaat trouwen


Oom Tijs gaat trouwenLiefde is divers

Cato is gek op haar oom Tijs. Samen gaan ze vaak op pad om de leukste dingen te doen. Maar dan komt Tijs met groot nieuws; hij gaat trouwen. Cato is de enige die niet staat te juichen. Ze is bang dat haar oom, wanneer hij getrouwd is geen tijd meer voor haar heeft. Maar Cato heeft het helemaal mis. In plaats van dat ze haar oom kwijt raakt, krijgt ze er een tweede lievelingsoom bij.

Oom Tijs gaat trouwen is een krachtig prentenboek over het belang van een fijne familieband. Daarnaast geeft het verhaal, op subtiele wijze, positieve aandacht aan het homohuwelijk. Het verhaal is het werk van Sarah S. Brannen. Zij is naast auteur een veel geprezen illustrator. Echter liet ze dit keer het illustratiewerk over aan een ander talent.

Oom Tijs illustratie

Het verhaal is aandoenlijk evenals de schattige illustraties die je in dit boek aan zult treffen. Creaties van de in Londen gevestigde illustrator Lucia Soto. Ze werkte in het verleden als grafisch ontwerper en art director in de reclame, maar gooide haar handdoek in de ring. Nu doet ze wat ze het allerliefst doet; tekenen en dat gaat haar erg goed af.

Oom Tijs gaat trouwen is een liefdevol voorleesverhaal. Het toont het belang van het hebben van de juiste mensen om je heen. En laat zien dat wensen soms echt uit kunnen komen. Met een hoofdpersonage (Cato) die je direct in je hart zult sluiten.

★★★★★
Oom Tijs gaat trouwenTitel: Oom Tijs gaat trouwen | Originele titel: Uncle Bobby’s Wedding | Auteur: Sarah S. Brannen | Illustrator: Lucia Soto | Uitgeverij: BBNC-Flamingo | Categorie: prentenboeken | Thema’s: familie, liefde, homohuwelijk |  Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789045328089 | Verkrijgbaar sinds: 7 februari 2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 21-02-2023 | Prijs: €14,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Flamingo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.