De prijs van water


De prijs van waterIn de woestijnstad Paraiso staat de gigantische en moderne Hydrontoren, die wel tachtig verdiepingen telt. Hij huisvest het bedrijf dat steeds maar weer de prijs van water verhoogt. De inwoners van Paraiso zijn radeloos en weten niet meer wat te doen om aan water te komen. De vele medewerkers van Hydron zullen gewoon moeten werken, of ze het wel of niet eens zijn met het monopolie van het water.

Voor de inwoners van Paraiso lijkt het wel een geluk bij een ongeluk als op een morgen een schild om de toren heen trekt, tegelijkertijd wordt er in de kelder van de toren een portaal geopend naar een andere dimensie. Kwaadaardige monsters verschijnen al snel in de toren. Echter, door het magische schild dat de Rebellen hebben geplaatst, kan niemand in of uit de toren.

Ook de onschuldige medewerkers, die gewoon hun werk deden, kunnen de toren niet verlaten. Onder andere Kai, Monika, Sergio en Xavi zullen met gevaar voor eigen leven hun weg uit de toren moeten weten te vinden. Maar zal dat wel lukken nu de monsters zich al in de toren bevinden?

De prijs van water is met één woord te beschrijven: wauw. Dit verhaal zit heel goed in elkaar en blijft continu spannend. Het speelt zich vooral af in de toren en ik had verwacht dat dit al heel snel saai zou gaan worden, maar niets is minder waar. De auteur heeft de spanning goed op weten te bouwen en heeft een fijne schrijfstijl waardoor ik zo door het boek heen vloog. Ook doordat de oogpunten vanuit meerdere personages worden verteld, zie je steeds een ander deel van het geheel, dat toe werkt naar een grote finale.

Echter, er blijven bij mij nog wel enkele vragen over en het einde van het boek zorgt ervoor dat ik zeer benieuwd ben naar het volgende deel, waarvan ik verwacht dat het alleen maar spannender zal worden.

Ik geef De prijs van water 4,5 sterren.

★★★★
De prijs van waterTitel: De prijs van water | Auteur: Kelly van der Laan | Uitgeverij: Zilverbron | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 280 pagina’s | ISBN13: 9789463084543 | Verkrijgbaar sinds: 08-08-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 11 februari 2023 | Prijs: €21.95, e-book € 10.99 | Online te bestellen via Bol.com.

Zilverbron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.