Het gewicht tussen je oren


Het gewicht tussen je orenHoe je met je brein het succes van je dieet bepaalt

Wouter Cornet is psycholoog en ervaringsdeskundige op het gebied van gewicht verliezen. Een aantal jaren geleden viel hij 33 kilo af en het lukte hem dat gewicht vast te blijven houden. Hij werd nieuwsgierig naar hoe anderen erin slaagden blijvend op een ideaal gewicht te komen en startte een wereldwijd onderzoek bij 100 mensen die succesvol gewicht verloren. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst, het napluizen van wetenschappelijke literatuur en gesprekken met specialisten begon hij zijn onderzoek dat hij als titel gaf: Het grote gewichtsverliesonderzoek.

Zo verzamelde hij een schat aan kennis die hij in dit boek verwerkt heeft. Zo ontdekte hij dat het afvallen bestond uit negen fases. Stuk voor stuk beschrijft hij die in dit boek, doorspekt met persoonlijke uitspraken van de deelnemers aan het onderzoek. Daaruit leren we hen beter kennen, hun motivatie om te beginnen maar vooral vol te houden en hun succesverhalen. Zoals de auteur geconcludeerd heeft uit de resultaten van het onderzoek, zijn er veel verschillende manieren om af te vallen die tot succes leiden. Het is maar net welke leefwijze je het meest aanspreekt en welke het beste bij je past.

Hij behandelt in dit boek alle facetten die met gewichtsverlies te maken hebben en geeft antwoord op vele vragen die bij de meeste mensen telkens weer ontstaan als hun eigen poging is mislukt, wat er nog meer mogelijk is als je bijvoorbeeld vastloopt en wat anderen geholpen heeft om toch door te gaan. Zelfs worden achter in het boek diverse voorbeelden van eetpatronen en maaltijdideeën vermeld. Ook het hoofdstuk met 100 tips en tricks kan een hart onder de riem steken.

Het gewicht tussen je oren is een uitgebreid verslag van dat onderzoek. Ongeveer iedere vraag die je hebt ten aanzien van succesvol afvallen passeert wel de revue, zodat dit een handboek kan zijn om een definitieve omslag te maken, genoeg inspiratie op te doen om vol te houden en eventuele terugvallen weer vol goede moed aan te pakken. Deze honderd mensen zijn je met succes voorgegaan.

Het gewicht tussen je oren is een inspirerend boek dat geschreven is in prettige en toegankelijke taal. Alles wordt goed uitgelegd en telkens gestaafd door de onderzoeksresultaten. De successen van anderen werken motiverend om je eigen proces aan te gaan en telkens de draad weer op te pakken, als het even mis dreigt te gaan, zodat het uiteindelijke resultaat succesvol zal zijn. Een aanrader voor eenieder die nu eindelijk korte metten wil maken met zijn overgewicht en de focus op gezondheid wil leggen.

★★★★
Het gewicht tussen je orenTitel: Het gewicht tussen je oren | Auteur: Wouter Cornet | Uitgeverij Lucht | Categorie: gezondheid, gezonde voeding  | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 240 pagina’s | ISBN13: 9789493272316 | Verkrijgbaar sinds: 1 december 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 28-02-2023 | Prijs: €21,99, e-book €9,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Lucht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.