Tikkie, jij bent ‘m!


Migali 2Koninklijke lessen en een berg kattenkwaad

Migali is een spinnenprinses en ooit zal ze als koningin op de troon komen. Om haar hiervoor klaar te stomen volgt ze lessen op de Koninklijke Academie. Van gevechtstechnieken, pijl-en-boogschieten tot aan schilderles. Natuurlijk vieren ze op de Academie ook de bekende feestdagen. In dit album is het tijd voor Halloween. Migali is overigens erg behulpzaam, al wordt dat niet door iedereen evenveel gewaardeerd. De leerkrachten hebben in elk geval hun handen vol aan haar. Maar Migali merkt hier weinig van en vermaakt zich samen met haar kat Duizendpoot en haar klasgenoten opperbest.

Net als in het eerste deel zijn de illustraties ook dit keer weer gemaakt door auteur en illustrator Fabien öckto Lambert. Zijn ietwat bevreemdende manier van tekenen sluit haarfijn aan bij de korte stripverhalen rondom Migali. Ook dit keer lopen de korte strips als het ware in elkaar over en vormen ze tezamen min of meer een verhaal.

De verhaallijn is bedacht door auteur Alexandre Ariène. De korte verhalen in dit album met de titel Tikkie, jij bent ‘m! beslaan over het algemeen slechts een enkele pagina. Dit zeer kleurrijke stripalbum staat vol flauwe humor waar je wel om móét lachen. Heerlijk album om er zo nu en dan even bij te pakken en herhaaldelijk stukjes uit te lezen. Pure ontspanning die alle stress even naar de achtergrond laat verdwijnen. Aanrader voor iedereen die het heerlijk vindt om zo nu en dan zijn verstand op nul te zetten. Nu is het wachten totdat de volgende, in het Frans reeds verschenen, delen ook in het Nederlands uitgebracht worden.

★★★★
Migali 2Titel: Tikkie, jij bent ‘m! | Serie: Migali – deel 2 | Auteur: Alexandre Ariène | Illustrator: Fabien öckto Lambert | Uitgeverij: Silvester Strips | Categorie: Stripalbums | Uitvoering: paperback | 48 pagina’s | ISBN13: 99789463069694 | Verkrijgbaar sinds: september 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 6 maart 20223 | Prijs: €7,95 | Online te bestellen via Silvester StripsSilvester Strips logo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.