Winde Wildeling en het moerasmonster


Winde WildelingNieuwe stad, nieuw huis en nieuwe vrienden

Winde Wildeling en het moerasmonster is het eerste deel in de avontuurlijke reeks rondom Winde en de Wildelingen. Winde verhuist met haar ouders en broertje Freddie naar een nieuwe stad. Dit doen ze vooral omdat ze dan dichter bij het ziekenhuis zijn waar Freddie regelmatig heen moet omdat hij ziek is. Winde mist haar vrienden en vindt de nieuwe locatie nog een beetje eng. Maar wanneer Freddie ontvoerd wordt door een groepje kinderen, aarzelt ze geen moment en rent ze achter de groep aan de wildernis in….

Winde Wildeling is een creatie van auteur Gill Lewis. Zij schreef al diverse jeugdboeken die alle één ding gemeen hebben: in elk verhaal komt altijd de natuur aan bod. Dit eerste verhaal is een fijne kennismaking met het meisje Winde en haar nieuwe vrienden Beer, Haas, Raaf, Muis en Vos.

Deze reeks is een aanrader voor jonge lezers die het zelfstandig lezen al goed onder de knie hebben. Het verhaal leest vlot weg. Gill Lewis gebruikt geen moeilijke taal en schrijft met kort maar krachtige zinnen. De illustraties van Rebecca Bagley maken het verhaal af en zorgen ervoor dat kinderen een goed beeld krijgen van de personages. Rebecca werkt als freelance illustrator en boekontwerper voor uitgeverijen en het Museum of London.

Dit eerste deel bevat een compleet verhaal, maar te verwachten valt dat er in de reeks wel een rode draad te ontdekken zal zijn en ook de nog te verschijnen delen alle rondom het avontuurlijke zestal ‘Wildelingen’ gaan. Ik ben benieuwd.

★★★★
Winde WildelingTitel: Winde Wildeling en het moerasmonster | Leesfragment | Lessuggesties | Auteur: Gill Lewis | Illustrator: Rebecca Bagley | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: jeugdboeken, avontuur | Verkrijgbaar als: hardcover | 144 pagina’s | ISBN13: 9789047714972 | Verkrijgbaar sinds: 21 februari 2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 8 maart 2023 | Prijs: €14,99 | Online te bestellen via Bol.com

Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.