Hoe vang je een grote vis?


hoe-vang-je-een-grote-visVermakelijk jeugdboek over het nastreven van een doel

Hans Sibbel heeft al diverse boeken voor volwassenen geschreven, maar de meeste mensen kennen hem waarschijnlijk als cabaretier. Hij vormde samen met Dolf Jansen het spraakmakende duo Lebbis en Jansen. Naast hardlopen en cabaret heeft Hans al sinds hij een kleine jongen was een andere passie en dat is vissen. Op ludieke wijze vertelt hij hierover in zijn eerste jeugdboek: Hoe vang je een grote vis?

Nu snap ik zelf helemaal niets van de drang om te willen vissen en ik had dan ook geen al te hoge verwachtingen van dit boek. Maar Hans Sibbel schrijft met zoveel enthousiasme over zijn hobby en over de avonturen die hij tijdens zijn zoektocht om zijn wens (de grootste vissen vangen) beleeft, dat je als vanzelf met hem meeleeft. Het verhaal omvat dan ook veel meer dan het vissen alleen. Het geheel leest als een spannend avontuur. Hans neemt zijn lezers mee naar diverse uithoeken van deze wereld. Een grote vis vangen, zo blijkt al snel, valt niet mee. Het vraagt engelengeduld en je moet er een hoop voor opofferen. Geen Netflix kijken op een comfortabele bank, maar dagen achtereen in een bootje wachten op dat ene moment. Hans stelt in het boek de meest bijzondere vissen aan je voor en leert je onderweg van alles over de natuur en natuurlijk het vissen.

De prachtige illustraties in het boek zijn gemaakt door Marianne Sibbel, zij is de zus van Hans Sibbel. Dankzij haar werk krijgen de jonge lezers direct een goed beeld van de diverse vissen en de natuurlijke omgeving.

Hoe vang je een grote vis? is een origineel jeugdboek dat ik iedere jonge lezer aan wil raden om te gaan lezen. Zeker als je zelf net zo gek bent op het vangen van vissen als Hans Sibbel, maar misschien nog meer wanneer je hier helemaal niets mee denkt te hebben. Avontuurlijk, soms grappig, soms spannend en erg leerzaam.

★★★★★
hoe-vang-je-een-grote-visTitel: Hoe vang je een grote vis? | Leesfragment | Auteur: Hans Sibbel | Illustrator: Marianne Sibbel | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: jeugdboeken, educatieve jeugdboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 91 pagina’s | ISBN13: 9789047714842 | Verkrijgbaar sinds: 16 januari 2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 10 maart 2023 | Prijs: €15,99 | Online te bestellen via Bol.com

Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.