Irena (2) – De rechtvaardigen


Irena 2 Rechtvaardige onder de Volkeren

De rechtvaardigen is het tweede stripalbum in de oorlogsreeks rondom De Poolse verzetsstrijdster Irena Sendlerowa (Irena Stanisława Sendler). Het eerste album Het getto was een indrukwekkende kennismaking met deze reeks en natuurlijk met Irena. In dit tweede deel wordt vooral het verhaal verteld van de dappere verzetsstrijders die tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met Irena ruim 2500 kinderen uit de handen van de SS’ers wisten te houden.

Het scenario werd bedacht door Jean-David Morvan en Séverine Tréfouël. De sprekende illustraties zijn gemaakt door illustrator David Evrard. Hij is onder andere bekend geworden met de stripreeks De Robbedoesvrienden. Bij de inkleuring kreeg hij voor de reeks Irena hulp van Walter Pezzali.

Ik was persoonlijk al onder de indruk van het eerste deel in deze reeks en dit tweede deel doet daar niet voor onder. Het heftige onderwerp wordt in dit album op treffende wijze neergezet. De emoties zijn goed af te lezen van de personages en de illustraties zijn treffend maar niet te heftig. Hierdoor kunnen ook oudere kinderen die belangstelling hebben voor deze ongelukkige geschiedenis de reeks lezen. Zeer leerzaam materiaal ook voor in de klas van de bovenbouw.

★★★★
Irena 2Titel: De rechtvaardigen | Reeks: Irena – deel 02 | Auteur: Jean-David Morvan, Séverine Tréfouël | Illustrator: David Evrard | Inkleuring: Walter Pezzali | Uitgeverij: Silvester Strips | Categorie: Stripalbums | Thema: Tweede Wereldoorlog, verzetsstrijders } Verkrijgbaar als: hardcover en softcover | 68 pagina’s | ISBN13: hardcover 9789463069748, softcover 9789463069755 | Verkrijgbaar sinds: | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 16 maart 2023 | Prijs: hardcover €19,95 softcover €9,95 | Online te bestellen via Bol.com

Silvester Strips logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.