De blauwe zangvogel


De blauwe zangvogelEen blauwe zangvogel zou dolgraag meezingen met zijn broertjes en zusjes, maar krijgt geen melodie uit haar snaveltje getoverd. Ze is daar heel erg verdrietig om en vraagt haar mama wat te doen. Met pijn in het hart stuurt mama vogel haar kleintje de wijde wereld in op zoek naar haar persoonlijke melodie. Op haar zoektocht ontmoet ze vogels van verschillende pluimage die haar steeds verder en verder wegsturen. De laatste vogel, een kraai, stuurt haar naar het gouden eiland. Wanneer ze het bewuste eiland bereikt, stelt ze tot haar verbazing vast dat ze weer thuis is. Teleurgesteld omdat ze nog steeds haar melodie niet heeft gevonden, haalt ze verhaal bij haar mama. Tot haar verbazing begint ze een eigen melodie te fluiten en vertelt ze over haar avonturen. Vanaf dan fluit ze met een unieke melodie mee met haar soortgenoten.

Dit prentenboek spoort de jonge lezer – samen met zijn voorlezer – aan om op zoek te gaan naar zijn eigen identiteit en persoonlijkheid. Als lezer maakt men een hele mooie reis die je na wat omzwervingen terug in de vertrouwde habitat brengt en je laat inzien dat “Oost west, thuis best” is.

De bijhorende tekst is licht poëtisch en niet te lang, goed te begrijpen en ideaal om voor te lezen.

Het boek is opgesmukt met sfeervolle illustraties van o.a. een uil, een kraanvogel en een kraai. De illustrator gebruikte zachte kleuren en alle illustraties tillen het boek naar een hoger niveau. De verschillende vogels werden neergezet in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit prentenboek leent zich heel erg goed om uit voor te lezen en bij de gedetailleerde prenten kan de voorlezer zich ten volle uitleven.

Voor de heel leuke prenten en het fijne lees- en voorleesplezier waardeer ik dit boek graag met 4 sterren.

★★★★
De blauwe zangvogelTitel: De blauwe zangvogel | Auteur: Vern Kousky | Vertaler: Tjibbe Veldkamp | Uitgeverij van Goor | Categorie: prentenboeken  | Verkrijgbaar als: hardcover | 40 pagina’s | ISBN13: 9789000384495 | Verkrijgbaar sinds: 23 februari 2023 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 22 maart 2023 | Prijs: €14,99 | Online te bestellen via Bol.comunieboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.