Vleugje salie & korreltje zout


Vleuhje salieLeuk romantisch verhaal

Nadia is een bekende foodvlogger met een groot aantal volgers. Daar komt verandering in als ze gefilmd wordt in een verkeerde situatie. Ze roept de haat van haar volgers over zich af en om daaraan te ontsnappen vlucht ze naar het huis van haar overleden oma in Frankrijk, waar ze als kind ieder jaar wel een keer verbleef. Op weg naar Frankrijk komt ze tijdens de treinreis de charmante Sergio tegen. Het klikt tussen hen, maar er zijn ook dingen die hij voor haar achterhoudt.

In Frankrijk ontdekt ze in het tuinhuis een oud medicijnboek dat van haar oma is geweest. Er komen diepe herinneringen naar boven van situaties die ze vroeger samen met haar oma beleefde. Tegelijkertijd wordt een diep verlangen in haar gewekt om ook met kruiden te gaan werken. Zal ze haar hart kunnen volgen of moet ze terug naar het hectische bestaan van een foodvlogger? En hoe loopt het af met Sergio?

Vleugje salie & korreltje zout (een toepasselijke titel) is het debuut van Amélie Storms. Al van jongs af aan was ze bezig met schrijven en later studeerde ze journalistiek. Haar tweede verhaal heeft ook het levenslicht al gezien. Dit debuut leest heerlijk vlot en ontspannen weg. Alle ingrediënten voor een feelgood zitten erin verwerkt. Als extra worden we getrakteerd op de werking van planten en kruiden, waar Nadia al vroeg in haar leven door haar oma mee in aanraking is gebracht.

Helaas worden niet alle verhaallijnen goed uitgewerkt, er blijven de nodige vragen achter. Maar misschien is dit inherent aan de eisen die aan een kort verhaal worden gesteld. Vleugje salie & korreltje zout zou zo maar uitgebreid kunnen worden tot een complete roman, er zijn genoeg ingrediënten om uit te werken. Maar wie weet, trakteert de schrijfster ons binnenkort hierop, schrijven is zeker aan haar besteed.

★★★
Vleuhje salieTitel: Vleugje salie & korreltje zout | Auteur: Amélie Storms | Uitgeverij: De Verhalenfabriek | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als e-book | 96 pagina’s | ISBN13: 9789461097637 | Verkrijgbaar sinds: maart 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 24 maart 2023 | Prijs: e-book €2,99 | Online te bestellen via Bol.com

De verhalenfabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.