Alle controle kwijt


Alle controle kwijtUitgeverij in zwaar weer

Annelie werkt bij een kleine uitgeverij die wetenschappelijke boeken over insecten uitgeeft. Ze is als de dood voor die kleine kriebelbeestjes, maar ze ziet het als een onontkoombaar opstapje om bij een grote uitgeverij aan het werk te kunnen gaan. Dan dreigt de uitgeverij echter failliet te gaan. Om te redden wat er te redden valt, wordt er een andere koers gevaren. Een boek over het vlinderorgasme moet door Annelie gepromoot worden en het voortbestaan van de uitgeverij gaan redden. Ze staat er niet erg open voor, maar ze moet geld verdienen voor haar zieke moeder.

Alles verandert echter als ze de charmante auteur Marcus ontmoet. Hoewel ze van zichzelf erg naïef en star is, ‘ontdooit’ ze totaal als ze besluit mee te doen met de opname van de vlogs die nodig zijn om het boek bekendheid te geven. In eerste instantie protesteert alles in haar om los te gaan, maar ze raakt zoals de titel aangeeft, alle controle kwijt, hoewel haar hoofd haar dwingt er niet in mee te gaan. Dat leidt tot onverkwikkelijke en broeierige situaties vol passie waarin Annelie zich totaal overvraagd voelt. De hilarische verwikkelingen zijn niet van de lucht.

Alle controle kwijt bevat een ludieke en originele verhaallijn. Je ziet van tevoren al waar het verhaal heen zal gaan, maar de prettige manier van vertellen van Amélie Storms houdt je aandacht gevangen. Sommige situaties worden heel beeldend beschreven en je ziet de dingen gebeuren. Het verhaal bevat ook de nodige humor en de gêne die Annelie overvalt, is heel invoelbaar beschreven.

Jammer is dat niet alle relaties volledig tot hun recht komen. De verhouding van Annelie en haar moeder had nog meer uitgewerkt kunnen worden. Als lezer vraag je je af hoe het haar zieke moeder verder vergaat en hoe Annelie daarmee omgaat. Maar als tussendoortje, wat ook de opzet is van deze verhalen, staat Alle controle kwijt garant voor een aangenaam leesavontuur.

★★★
Alle controle kwijtTitel: Alle controle kwijt | Auteur: Amélie Storms | Uitgeverij: De Verhalenfabriek | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als e-book | 122 pagina’s | ISBN13: 9789461097569 | Verkrijgbaar sinds: maart 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 25 maart 2023  | Prijs: e-book €2,99 | Online te bestellen via Bol.com

De verhalenfabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.