Durven dromen


Dureven dromenVolg je passie!

Joy is de hoofdpersoon in dit verhaal. Haar leven is saai en Joy sleept zich door de dagen heen. Haar relatie is verbroken, haar beste vriendin Lies zit op Curaçao en haar werk is weinig inspirerend. Het grootste gedeelte werkt ze thuis in haar kleine studio. ‘s Avonds drinkt ze wijn en kijkt ze datingshows. Af en toe komt een rode kater buurten en dat is het enige gezelschap dat ze heeft. Ze hult zich de hele dag in haar koeienonesie, waar ze een bloesje overheen aandoet bij een online vergadering.

Op een dag gaat de bel en komt een knappe man, Nick genaamd, zich aan haar voorstellen als haar nieuwe buurman. Ze voelt zich opgelaten, omdat ze op dat moment ook gekleed is in haar koeienonesie. Wat moet de charmante buurman wel van haar denken? En op de enige dag dat ze op het werk moet verschijnen, gebeuren er wat onverwachte dingen, die haar leven totaal op de kop zetten. Gelukkig snelt de autistische collega Charles haar te hulp.

Durven dromen is een heerlijk tussendoortje dat je niet meer loslaat, als je er eenmaal in begint. De grappige en soms verdrietige momenten wisselen elkaar af en zorgen voor de nodige misverstanden tussen Nick, de nieuwe buurman, en Joy. We leren haar, ondanks dat dit een kort verhaal is, goed kennen. Knap van de auteur om dit binnen deze beperkte hoeveelheid woorden neer te zetten. Ook de andere personages komen goed uit de verf. Bovendien is de schrijfstijl van Sarah Simmelink prettig, vloeiend en toegankelijk.

Durven dromen is een levendig en krachtig verhaal met een boodschap: volg je hart door je dromen achterna te gaan. Een verhaal over vriendschap en liefde, dat aanspreekt en verwachtingen over verder werk van deze auteur oproept. Het verhaal boeit, zit vol met humor en ongemakkelijke situaties die je Joy in je hart laten sluiten. Een echte feelgood als kort verhaal met alle ingrediënten die erin thuishoren, waarin geen open eindjes achterblijven. Hopelijk komt de auteur snel met nieuw werk, waarin een complete roman zeker niet mag ontbreken.

★★★★
Dureven dromenTitel: Durven dromen | Auteur: Sarah Simmelink | Uitgeverij: De Verhalenfabriek | Categorie: Feelgoodromans | Verkrijgbaar als e-book | 111 pagina’s | ISBN13: 9789461097743 | Verkrijgbaar sinds: maart 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 28-03-2023 | Prijs: e-book €2,99 | Online te bestellen via Bol.com

De verhalenfabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.