Op reis met een vriend


Op reis met een vriendFilosofie voor kinderen

Dit is al weer het derde voorleesboek rondom Panda en Eekhoorn, twee bijzondere vrienden die samen de mooiste avonturen beleven. Eerder verscheen in deze reeks Panda & Eekhoorn en Een vriend wat is dat? De reeks is het werk van auteur Ed Franck. Hij schreef inmiddels al ruim 70 boeken, waaronder voorleesverhalen, sprookjes en bewerkte klassieke teksten.

In dit nieuwe boek rondom dit eigenzinnige duo gaat het tweetal op reis. Het boek, met de titel Op reis met een vriend, bevat zes verhalen die los (voor) te lezen zijn, maar tezamen vormen ze ook één groot avontuur.

De illustraties in deze reeks zijn gemaakt door de Nederlands-Indonesische illustrator en striptekenaar Thé Tjong Khing. Zijn opvallende werk is in heel veel stripalbums, jeugd- en prentenboeken terug te vinden. In zijn illustraties lijkt er (bijna) altijd wel een soort van beweging te zitten, waardoor ze overkomen als filmische fragmenten en iets levendigs uitstralen.

De verhalen zijn ideaal om ze (op volgorde, maar dat hoeft niet) aan je kind voor te lezen, bijvoorbeeld voor het slapengaan. Ook voor in de klas zijn de avonturen van Panda & Eekhoorn een aanrader. Er komen diverse onderwerpen voorbij die na het voorlezen besproken kunnen worden in de klas. Onderwerpen als ruzie hebben, verschillend zijn en boezemvrienden. Aanrader.

★★★★
Op reis met een vriendTitel: Op reis met een vriend |Auteur: Ed Franck | Illustrator: Thé Tjong Khing | Uitgeverij: Davidsfonds-Infodok | Categorie: prentenboeken, voorleesboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 56 pagina’s | ISBN13: 9789002277139 | Verkrijgbaar sinds: 10 oktober 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 2 april 2023 | Prijs: €16,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.
Infodok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.