Een nieuwe jas


Een nieuwe jasJezelf zijn is zo gek nog niet

Yvon van Oel deed een opleiding op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze is gek op de natuur en maakt de mooiste dierenportretten. Daarnaast zit ze dagelijks letterlijk met haar neus in de boeken. Ze runt samen met haar partner in Den Haag een Kinderboekwinkel met de opvallende naam Alice in Wonderland. Haar debuut op prentenboekengebied draagt de titel Vergeet je knuffels niet!, nu komt ze met een nieuw prentenboek.

Kat Faro zit letterlijk en figuurlijk niet zo lekker in zijn vel. Faro is een kale kat en droomt van een warme vacht. Ze bewondert de manen van de leeuw en is stiekem jaloers op de prachtige veren van de pauw. Gelukkig zijn de dieren in Faro’s omgeving niet zo moeilijk en Faro mag hun pracht en praal dan ook best even lenen. Maar welke vacht of veren Faro ook probeert, ze geven geen van alle het gewenste resultaat. Faro kan dan ook uiteindelijk nog maar één conclusie trekken…

Het prentenboek Een nieuwe jas leert kinderen met weinig woorden dat het helemaal oké is om jezelf te zijn. Je bent precies goed zoals je bent. Ook Faro de kat trekt uiteindelijk deze conclusie.

Een fijn boek over zelfacceptatie. Vooral een aanrader vanwege de prachtige dierenillustraties van Yvon van Oel.

★★★★
Een nieuwe jasTitel: Een nieuwe jas | Leesfragment | Auteur en illustrator: Yvon van Oel | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: prentenboeken | Thema: jezelf zijn, zelfacceptatie | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789047714835 | Verkrijgbaar sinds: 16 januari 2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 3 april 2023 | Prijs: €14,99 | Online te bestellen via Bol.com

Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.