De PandaBand


De PandabandVan standaard maaltijd naar muziekinstrument

Wanneer panda Niet-Peter lekker van bamboe zit te smullen komt er onverwachts geluid uit zijn bamboerietje. Het duurt even , maar dan ontdekt Niet-Peter dat hij zelf de toon produceerde. Niet-Peter oefent zich daarna suf en leert bamboe-fluiten. Zijn buurman Niet-Gerard is onder de indruk en wil, net als NIet-Olivia leren fluiten. Het duurt daarna niet lag of de allereerste pandaband is geboren… 

De vrolijke illustraties in dit boek zijn gemaakt door de Duitse illustrator Günther Jakobs. Hij os werkzaam als illustrator, maar schrijft zelf ook jeugdboeken. Waaronder de jeugdserie rondom de eekhoorn Pino.

De Pandaband is een bedenksel van de uit Joegoslavië afkomstige auteur Saša Stanišic (1978). Hij schreef eerder al diverse boeken voor volwassenen, waaronder zijn debuut Hoe de soldaat de grammofoon repareert en de autobiografische roman Herkomst. Waarin hij verteld over zijn emigratie vanuit Bosnië-Herzegovina naar Duitsland.

Nu komt hij met een vermakelijk jeugdboek voor kinderen die al aardig zelfstandig kunnen lezen of voor hen die nog graag voorgelezen worden. De PandaBand is een fijn leesboek vol droge humor en een vermakelijk avontuur. Met als thema’s muziek en pandaberen. Aanrader om klassikaal te lezen ter voorbereiding van een les over panda’s of muziekles. Een aanrader ook voor kinderen vanaf zes jaar (voorlezen). Dankzij de humor en de grappige illustraties een feestje om zelfstandig te lezen voor kinderen vanaf acht jaar.

★★★★★
De PandabandTitel: De PandaBand |  Auteur: Sasa Stanisic | Illustrator: Gunther Jakobs | Uitgeverij: De Vier Windstreken | Categorie: jeugdboeken | Thema’s: muziek, pandaberen | Leeftijd: voorlezen: vanaf 6 jaar – zelf lezen vanaf 8 jaar | Verkrijgbaar als: hardcover | 80 pagina’s | ISBN13: 9789051169072 | Verkrijgbaar sinds: 17 maart 2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 6 april 2023 | Prijs: €13,99 | Online te bestellen via Bol.com

De Vier Windstreken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.