Annie Pannie


Annie PannieVerhalen en liedjes voor kleuters

Het prentenboek Annie Pannie is een muzikaal feestje, bedacht door auteur Ann Van de Broeck. De liedjes in het boek zijn te beluisteren door middel van het scannen van de QR-code die je voorin in het boek aan zult treffen.

In dit fleurige boek maken kinderen kennis met Billie en Pepper, zij zijn broer en zus. Ook ontmoet je hun knuffel Annie Pannie met wie zij, in hun fantasiewereld, de grootste avonturen beleven.

Het voorleesboek Annie Pannie staat vol met korte verhalen over onder andere kamperen, rommel en zwemmen. De liedjes (die je dus kunt beluisteren via de QR-code) staan ook beschreven in het boek (inclusief de akkoorden, die in kleur worden vermeld). Het zijn stuk voor stuk eenvoudige vrolijke liedjes, afgestemd op de belevingswereld van peuters en kleuters.

De prachtige illustraties zijn gemaakt door Annelies Vandenbosch en deden mij sterk denken aan het eveneens fraaie werk van Fiep Westendorp. Annelies is illustrator en designer. Haar werk vind je onder andere terug in de prentenboeken Ik help de brandweer, Ik help de Sint, Nina Tomatina en Hart op slot.

Annie Pannie is een fijn prentenboek om cadeau te geven aan jonge kinderen en een aanwinst voor in de kleuterklas.

★★★★
Annie PannieTitel: Annie Pannie | Auteur: Ann Van den Broeck | Illustrator: Annelies Vandenbosch | Uitgeverij: Davidsfonds- Infodok | Categorie: prentenboeken, voorleesboeken | Thema: muziek | Verkrijgbaar als: hardcover | 80 pagina’s | ISBN13: 9789002278181 | Verkrijgbaar sinds: 28 maart | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 10 april 2023 | Prijs: €24,99 | Online te bestellen via Bol.com

Davidsfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.