Hoog spel


HoogspelEr gebeurt al meteen heel veel in de eerste hoofdstukken van Hoog spel. Een man wordt in een ravijn geduwd, iemand gooit een verdacht pakket in een afvalcontainer, een bekende tv-presentatrice wordt gedumpt door haar minnaar en een wandelend koppeltje wordt overvallen.

In de volgende hoofdstukken wordt duidelijker dat dit toch niet allemaal losstaande feiten zijn, maar met elkaar in verband kunnen worden gebracht, en naarmate het verhaal zich verder ontrolt, wordt alles nog mysterieuzer en verwarrender.

Het boek draait vooral om Amy die opnieuw op zoek is naar de liefde. In John lijkt ze de ideale date gevonden te hebben, maar plots kan ze hem niet meer bereiken. Als enkele dagen later de politie aan haar deur staat en vraagt waarom haar vingerafdrukken in bloed in zijn appartement staan, vraagt ze zich af of ze haar nieuwe partner wel genoeg kent en kan vertrouwen.

Plots staat er ook heel veel geld op haar rekening en wordt haar leven heel onvoorspelbaar, ze neemt vluchten naar Genève en naar Monaco waar ze terecht komt in de wereld van superrijken, die echter fraude en misdaad niet lijken te schuwen.

Hoog spel leest heel vlot, vooral door de korte hoofdstukken waarin telkens van alles gebeurt. In de tweede helft van het boek gaat het wat langzamer en kun je als lezer wat gefrustreerd raken, omdat er alsmaar meer vragen lijken bij te komen in plaats van beantwoord te worden. En het einde doet je hopen dat er nog een vervolg op het boek komt, want dat roept nog meer vragen op. Bij de uitleg van de fraude en corruptie moet je er ook even heel goed je aandacht bij houden.

Patrick De Bruyn is een Vlaams misdaadauteur. Zijn thrillers worden gekenmerkt door gewone mensen die door het noodlot of door hun eigen toedoen in een nachtmerrie belanden. Of zoals het personage Amy het in dit boek zegt: ‘Als er ergens een schip met ellende de haven zoekt, dan ben ik gegarandeerd de vuurtoren’.

Ben je benieuwd of het boek iets voor jou is en wil je de sfeer even proeven? Bekijk dan zeker eens de trailer, die vertelt je al veel over de inhoud en opzet van het boek:

★★★
HoogspelTitel: Hoog spel | Auteur: Patrick De Bruyn | Uitgeverij: Pelckmans | Categorie: thrillers, misdaadromans | Verkrijgbaar als: paperback | 412 pagina’s | ISBN13: 9789464012194 | Verkrijgbaar sinds: 18 januari 2023 | Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 23  april 2023 | Prijs: €22,oo en e-book €12,99 | Online te bestellen via: Bol.com

Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.