Haas, ik mis je!


Haas ik mis jeSchildpad Kik en Pip de haas zijn dikke vrienden. Maar op een dag lijkt Pip van de aardbodem te zijn verdwenen. Kik heeft geen idee waar Pip heen is. Kik mist Pip verschrikkelijk. Beer Fien voelt het verdriet van Kik en is er voor hem wanneer dat nodig is. Zij leert Kik om zijn verlies een plekje te geven. Door de goede herinneringen aan Pip in leven te houden krijgt het verdriet een plaatsje.

Haas, ik mis je! is een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verlies en rouw. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om iemand die verhuisd is, plots je leven uit is gestapt of overleden is. Dit boek kan jonge kinderen een beetje helpen bij alle soorten van rouw.

Illustrator Thomas Docherty woont met zijn gezin in Swansea. Samen met zijn vrouw maakte hij al diverse prentenboeken, waaronder het prentenboek Naar het strand en Boekenliefje. Hun boeken zijn inmiddels vertaald in ruim 25 talen. Voor dit nieuwe prentenboek werkte hij samen met auteur John Dougherty, die je misschien wel kent van de jeugdboekenreeks Stinkbom en Ketchupkop. Zijn illustraties in dit boek zijn treffend, sluiten haarfijn aan bij het verhaal en maken indruk.

Dit troostrijke verhaal is grotendeels op rijm geschreven, waardoor het gemakkelijk voorleest. Dankzij het rijm kunnen jonge kinderen ook gemakkelijker hun aandacht bij het verhaal houden. Haas, ik mis je! is een prettig boekje om erbij te pakken wanneer kinderen iemand, om welke reden dan ook, moeten missen.

★★★★★
Haas ik mis jeTitel: Haas, ik mis je! | Originele titel: The Hare Shaped Hole | Auteur: John Dougherty | Illustrator: Thomas Docherty | Uitgeverij: Flamingo | Categorie: prentenboeken | Thema; verlies, rouwverwerking, iemand missen, accepteren |  Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789045328072 | Verkrijgbaar sinds: 15 april 2013 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 26-03-2023 | Prijs: €14,99 | Online te bestellen via Bol.com

Flamingo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.