Vogeltje en Walvis


Vogeltje en walvisEr gaat niets boven vrijheid

Het verhaal en de illustraties in dit prentenboek zijn het werk van Eza Weijer (1981). Zij droomde ervan om naar de kunstacademie te gaan, maar koos uiteindelijk voor een heel andere studie. Toch kwam ook het tekenen en schilderen weer op haar pad. Haar met name ietwat bevreemdende werk is te bewonderen op haar website en nu ook in het prentenboek Vogeltje en Walvis, waarbij ze een iets realistischere stijl heeft toegepast.

Liesje is een lieve vrouw en ze zorgt dan ook goed voor Vogeltje. Maar ze is vaak weg en dan zit hij alleen in een kooitje. Op een dag vergeet Liesje het deurtje van het kooitje te sluiten en Vogeltje gaat er dan ook snel vandoor, op avontuur. Ver weg ziet hij een groen stipje, daar wil hij heen. Onderweg ontmoet hij Walvis en ze worden dikke vrienden. Uiteindelijk belandt Vogeltje op de groene stip, wat in werkelijkheid een fraai eiland blijkt te zijn. Vogeltje vindt er een huis en leert er nog meer dieren kennen. Maar dan ontdekt Vogeltje een fles met een boodschap… Liesje mist Vogeltje. Is dit het einde van Vogeltjes avontuur?

Vogeltje en Walvis is een prachtig uitgevoerd prentenboek met een verhaal dat laat zien dat vrijheid belangrijk is voor iedereen. Om je zelf te kunnen zijn en te ontdekken waar en bij wie je wilt zijn.

★★★★
Vogeltje en walvisTitel: Vogeltje en Walvis |  Thema: vrijheid | Auteur & illustrator: Eza Weijer | Levendig Uitgever | Categorie: prentenboeken | Leeftijd: 4 plus | Verkrijgbaar als: hardcover | 40 pagina’s | ISBN13: 9789083222271 | Verkrijgbaar sinds: 4 april 2023 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 27 april 2023 | Prijs: €14,95 | Online te bestellen via: Bol.comLevendig logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.