Alter Ego


Alter EgoIn ‘Alter Ego’ wist Esther Verhoef mij zoals bij haar vorige boeken op het puntje van mijn stoel te krijgen. Wat een spannend verhaal!

Lynn is gehuwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een heel bekende chef-kok voor wiens restaurant ‘De Luwte’ zij met verve de public-relations verzorgt. Het heeft er alle schijn van dat het koppel naast dat het succesvol is, ook een goed huwelijk heeft. Niets is minder waar, want wanneer Camiel avond na avond de sterren van de hemel kookt, heeft zijn jongere echtgenote een passionele affaire met haar opvliegende minnaar Laurens. Het huwelijk van het echtpaar komt zwaar onder druk te staan voor de ambitieuze uitbreidingsplannen die op til staan. Wanneer er rond hun villa vreemde dingen gebeuren, kan Lynn bij niemand te rade.

Lynn had een heel slechte jeugd, want haar vader – de bekende chef-kok Gerrit Fleer – was zeer dominant en deinsde er niet voor terug zijn echtgenote Isolde en zijn dochters stelselmatig te mishandelen. Lynn is door deze gebeurtenissen getraumatiseerd en door haar huwelijk met de gescheiden Camiel, vader van drie kinderen, weet zij zich gewaardeerd, al probeert Camiels ex wel stokken in de wielen te steken. Haar zus Michelle is alleen gaan wonen en haar moeder probeerde ze zo goed mogelijk bij te staan, ook al lijkt dit zinloos te zijn.

Dit boek is een fantastische psychologische thriller van formaat. Aanvankelijk is het even zoeken wie wie is in het verhaal, maar als dit eenmaal duidelijk is, ben je vlug met alles en iedereen mee. De auteur koos ervoor om het verhaal in tijdsblokken weer te geven, zodat je als lezer heen en weer geslingerd wordt in het heden en het verleden. Persoonlijk hou ik niet zo van deze stijl, maar in dit boek heeft het mij hoegenaamd niet gestoord. Beetje bij beetje viel alles op zijn plaats en kon ik als lezer beter het leven dat Lynn had en nu heeft, begrijpen en plaatsen. Naast Lynn is er ook een onbekend personage dat mij als lezer enorm heeft getriggerd.

De auteur heeft een heel fijne beeldende schrijfstijl, waardoor je als lezer heel vlot door het boek heen komt. Zij speelt met taal en heeft de gave haar lezers te imponeren en in te pakken. De verschillende verhaallijnen heeft zij mooi naast en door elkaar laten lopen, de spanningsboog gestaag opgespannen om te laten uitmonden in een verrassende ontknoping.

Een boek met heel wat variatie waar de schijn en de werkelijkheid triomferen en je als lezer mee moet denken over het gebeuren. Niet alles is wat het lijkt en vaak werd ik op het verkeerde been gezet. Alles in het boek komt ook binnen. Ik had tijdens het lezen de ervaring dat het leek alsof ik een bijrolletje had, alles liet binnenkomen en deel uitmaakte van het verhaal, maar anderzijds het gevoel dat ik enkel vanaf de zijlijn het verhaal mocht beleven.

Alle personages werden diep genoeg uitgewerkt tot hun rol in het verhaal en de auteur heeft met verve hun emoties en besognes overgebracht.

Het boek is wat mij betreft een aanrader. Het was heel moeilijk het boek aan de kant te leggen, want als je eenmaal begint te lezen, slorpt Lynn je volledig op en wil je almaar verder lezen tot de ontknoping…een heel verslavend boek!

De cover oogt eenvoudig maar wel erg mooi: een appel waarin een mes vastzit, tegen een zwarte achtergrond .

Voor het spannende verhaal, voor de fijne leeservaring waardeer ik dit boek graag met vier sterren.

★★★★
Alter EgoTitel: Alter ego | Auteur: Esther Verhoef | Uitgeverij: Prometheus | Categorie: literaire thriller – psychologische thriller | Verkrijgbaar als hardcover, paperback en e-book | 416 pagina’s | ISBN13: 9789044652901 | Verkrijgbaar sinds: 28 maart 2023 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: -2023 | Prijs: hardcover €29,99, paperback €22,99  en e-book €13,99 | Online te bestellen via: Bol.com

Prometheus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.