Ontploffende kevers & opblaasbare vissen


Ontploffende kevers & opblaasbare vissenFantastische dierenfeiten

Sam Siebel is gek op dieren, hij heeft ook diverse huisdieren waaronder twee wandelende takken. Eén keer per week maakt hij hun verblijf schoon. Maar dan blijkt een van de wandelende takken verdwenen te zijn. Terwijl het hele gezin Sam helpt zoeken, vertelt Sam ondertussen zijn lezers de grappigste, merkwaardigste en ongeloofwaardigste feitjes over diverse diersoorten.

Weet jij bijvoorbeeld wat het giftigste dier ter wereld is en heb je ooit gehoord van de Koekjessnijder?

Naast dat dit boek vol eigenaardige weetjes over bijzondere dieren staat, is het direct ook een vermakelijk verhaal. Dit leerzame en tegelijkertijd grappige boek werd geschreven door auteur en redactrice Tracey Turner. Zij schreef al dik 70 boeken, waaronder een flink aantal jeugdboeken over diverse onderwerpen. Niet heel veel van deze boeken zijn momenteel verkrijgbaar in het Nederlands. Wel is het boek This is our world (Dit is onze wereld) in het Nederlands verschenen en nu dus ook Exploding Beetles & Inflatable Fish (Ontploffende kevers & opblaasbare vissen).

De kracht van het jeugdboek Ontploffende kevers & opblaasbare vissen zit hem vooral in de combinatie van verhaal en wetenswaardigheden. Dit samen met de speelse manier van schrijven en de vele speelse illustraties van Andrew Wightman maken dat ieder kind die dit boek in handen krijgt, niet snel zal stoppen met lezen. Aanrader voor thuis en in de klas.

★★★★★
Ontploffende kevers & opblaasbare vissenTitel: Ontploffende kevers & opblaasbare vissen | Leesfragment | Lesmateriaal | Auteur: Tracey Turner | Illustrator: Andrew Wightman | Uitgeverij: Lemniscaat | Categorie: jeugdboeken, educatief | Thema’s:  dieren, natuur, huisdieren | Verkrijgbaar als: hardcover | 96 pagina’s | ISBN13: 9789047714057 | Verkrijgbaar sinds: 28 juli 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 30 april 2023 | Prijs: €14,99 | Online te bestellen via: Bol.comLemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.