De klas van meester Hugo


De klas van meester HugoVerhalen van over de hele wereld

In dit jeugdboek heeft de Belgische auteur Ceelke Van Nuffelen verhalen gebundeld die haar ter ore kwamen. Verhalen voortgekomen uit gesprekken met hondenbezitters, buren en kinderen uit een OKAN klas (onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen) in Merksem.

De verhalen werden gebundeld en worden in het boek als het ware verteld in een fictieve klas met een luistergrage leraar aan het hoofd. Meester Hugo plaatst een troon in zijn klas waar wekelijks een van zijn leerlingen een verhaal mag vertellen. Zo vertelt Ferran bijvoorbeeld een verhaal uit Catalonië over Patufet, een mannetje zo klein als een rijstkorrel, weet de uit Rusland afkomstige Maya de klas te beroeren met een liedje uit haar geboorteland en vertellen Ana en Lora tijdens Halloween een griezelig verhaal aan de klas over twee monsters.

De prachtige illustraties in dit boek zijn gemaakt door de uit Zimbabwe afkomstige illustrator Julie van Hove. Zij woont momenteel in België. De sprookjesachtige tekeningen in dit boek vullen de verhalen goed aan en bepalen de sfeer.
De klas van meester Hugo is een veelzijdige bundel met verrassende verhalen van over de hele wereld. Heerlijk boek om uit voor te lezen (elke dag een ander verhaal), maar ook een prettig boek voor geoefende jonge lezers om zelfstandig te lezen. Bovendien is het idee achter dit boek ook een goed idee om daadwerkelijk in elke klas door te voeren. Laten we wat meer naar elkaar luisteren!

★★★★
De klas van meester HugoTitel: De klas van meester Hugo |  Auteur: Ceelke Van Nuffelen | Illustrator: Julie Van Hove | Uitgeverij: Davidsfonds-Infodok | Categorie: jeugdboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 128 pagina’s | ISBN13: 9789002274657 | Verkrijgbaar sinds: 29 november 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie:  7 mei 2023 | Prijs: €19,99 | Online te bestellen via Bruna, Bookspot en Bol.comDavidsfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.