Het Magnoliahof 3 – Betty


BettyIn de reeks Het Magnoliahof volgen wij als lezer de verhalen van de vier vrouwelijke ondernemers aan het pittoreske plein rondom de magnolia. Na Donna en Juna is het in het derde deel tijd voor Betty.

In het tweede deel werden de twee stiekem verliefde Betty en Bram aan elkaar gekoppeld door tattooshop-eigenaresse Juna. Het was een zeer geslaagde koppelactie en de twee zijn dan ook gelukkig met elkaar.

Het derde deel Betty volgt de bijna vijfenzestigjarige Betty, die de trotse eigenaresse is van de Badboetiek, waar ze allerlei spullen verkoopt voor in de badkamer zoals bruisballen, oliën en kaarsen. Nu ze ouder wordt, neemt ze het drastische besluit om met pensioen te gaan en haar badboetiek over te dragen aan een nog te vinden opvolger. Samen met de al gepensioneerde Bram wil ze van het leven genieten nu ze weer eindelijk de liefde heeft gevonden in haar leven.

Voor Betty zal er heel veel veranderen als ze na vijftien jaar stopt met haar winkel. Gelukkig voor haar heeft ze een fijne man die haar daardoorheen kan loodsen en een aantal goede buren die haar overal in ondersteunen.

Betty is het heerlijke derde deel in de feelgood serie Het Magnoliahof. Na al een beetje over haar gelezen te hebben in de voorgaande delen maken wij nu pas echt kennis met Betty. In de vorige delen kwam zij af en toe nogal oppervlakkig over, maar net zoals het andere hoofdpersonage Juna wordt zij nu echt een belangrijk onderdeel van het verhaal.

Het personage Betty is echt een lieve, wat oudere, vrouw die je echt alle goede dingen gunt. Ze heeft dan ook het nodige meegemaakt in haar leven en kan alle positiviteit gebruiken. Meerdere momenten heb ik met een traan in mijn oog gelezen. Wat een mooie momenten komen er voor in dit boek.

Het fijne aan deze serie is dat alle verhalen gewoon doorlopen, ook al lees je vanuit een ander personage. Dus het verhaal wordt niet steeds herhaald, wat het leuk maakt om steeds vanuit een verschillend oogpunt te lezen. De andere personages die geen eigen boek hebben, zijn interessant genoeg en verdienen eigenlijk meer tijd.

Na de eerste drie boeken te hebben gelezen ontbreekt er nog één: Wende. In het allerlaatste boek lezen we hoe het haar af gaat en wat zij zal doen nu iedereen om haar heen de liefde lijkt te hebben gevonden, maar zij nog alleen achterblijft.

Ik geef het derde deel Betty vier sterren en kijk uit naar de afsluiter van deze serie.

★★★★
BettyTitel: Betty | Serie: Het Magnoliahof – deel 3 | Auteur: Susan Muskee | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als± e-book en luisterboek | 125 pagina’s | ISBN13: 9789047206293 | Verkrijgbaar sinds: 31-08-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 11 mei 2023 | Prijs luisterboek €6,99  e-book €5.99 | Online te Bestellen via: Bookspot, Bruna en  Bol.com
LOFT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.