Emily in Paris


Emily in ParisEmily in Paris is de eerste roman bij de gelijknamige Netflixserie van Darren Star. Dit boek volgt precies het verhaal dat wij kennen van het eerste seizoen van Emily in Paris.
Marketing manager Emily Cooper vertrekt voor haar werk naar Parijs om bij marketingbureau Savoir te gaan werken, dat onderdeel is van het bedrijf waar Emily voor werkzaam is: de Gilbert Group in Chicago. 

In eerste instantie heeft Emily reuze veel zin om naar Parijs te gaan, want, kom op, het is Parijs! Het is haar droom die op het punt staat om uit te komen. Eenmaal bij Savoir aangekomen merkt ze dat de realiteit anders is. Ze wordt niet geaccepteerd door de werknemers van het Parijse marketingbureau. Ze hebben niks met een Amerikaanse en willen niets van haar aannemen. Uit alle macht probeert ze haar best te doen zodat ze toch nog een beetje gewaardeerd wordt. 

Gelukkig ontmoet ze een paar aardige mensen met wie ze het goed kan vinden en die haar tijd in Parijs ongetwijfeld wat draaglijker maken. Zoals haar buurman Gabriel, die niet alleen ongelooflijk knap is, maar ook een chefkok is bij een restaurant in Parijs en Mindy, die net als Emily, geen echte Parisienne is. Mindy begrijpt haar precies en weet hoe zij zich voelt. 

Nadat ik de populaire Netflixserie had gezien, was ik dan ook enthousiast toen ik hoorde dat het verhaal van Emily Cooper ook in een boek verwerkt zou worden.  Het verhaal zorgt dan ook voor veel herkenning, want het boek lijkt sprekend op de serie. Voor mensen die de serie nog niet hebben gezien en wel van het lezen van boeken houden, een perfect moment om de wereld van Emily Cooper in te stappen. Voor de mensen die de serie al hebben gezien, zal het boek niet veel nieuws bevatten. Dus verwacht je echt een geheel nieuw verhaal, dan moet ik je helaas teleurstellen. Dat neemt niet weg dat dit een heerlijk boek is waar je van zult genieten als je van feelgood romans houdt die onder andere romantiek, drama en de vriendschappen bevatten. 

Emily in Paris leest lekker vlot weg en de net iets meer dan tweehonderd pagina’s die het boek bevat, zijn snel verslonden.  De fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken maken het moeilijk om het boek weg te leggen. De interactie tussen Emily en de Fransen, de Amerikaanse en de Fransen botsen weleens, is op bepaalde momenten best grappig en zorgt voor een lach op je gezicht. 

Heb je na het lezen van Emily in Paris nog meer behoefte aan haar avontuur in Parijs? De eerste drie seizoenen staan op Netflix te wachten om gebinged te worden. 

★★★
Emily in ParisTitel: Emily in Paris | Auteur: Catherine Kalengula | Uitgeverij Horizon | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 224 pagina’s | ISBN13: 9789464102994 | Verkrijgbaar sinds: 05-10-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 16 mei 2023 | Prijs: €19.99, e-book € 9.99 | Online te bestellen via: Bookspot, Bruna en Bol.com
Horizon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.