Het gaat, denk ik, over


Het gaat denk ik overOver liefde, verlies en beetje bij beetje loslaten

Het gaat, denk ik, over is een prachtige bundel met gedichten die allemaal betrekking hebben op het omgaan met verlies van een geliefd persoon. En dat in een taalgebruik dat met weinig woorden diep binnenkomt. De eenzaamheid en het verlies zijn voelbaar in elk gedicht. De tekst wordt schitterend aangevuld met de poëtische tekeningen van Pam Steenwijk. De illustraties zijn in zacht blauw en grijs uitgevoerd, zodat ze de inhoud op een aangrijpende manier verfraaien.

Wat nu zonder jou,
zonder mij,
zonder licht?

De vijf fasen van de rouw, ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en aanvaarding, komen voorbij. Evangeline Agape sluit met haar gedichten hier erg mooi op aan. Diegenen die een geliefd persoon verloren hebben, zullen hier veel herkenning in vinden en er zeker ook troost uit putten. Zulke gedichten kun je alleen maar schrijven als de gevoelens diep uit je ziel komen.

Het gaat, denk ik, over is een prachtige dichtbundel over een moeilijk proces waarmee iedereen zeker een keer geconfronteerd wordt in zijn leven. Dan is dit boekje een troost voor verdrietige momenten en een sprankje hoop dat geboden wordt om deze periode door te komen. Ook kan het boekje dienen als hart onder de riem voor iemand die deze eenzame tocht moet lopen. Een aanrader!

★★★★
Het gaat denk ik overTitel: Het gaat, denk ik, over | Leesfragment |  Auteur: Evangeline Agape | Uitgeverij: Lannoo | Categorie: poëzie | Thema’s: gedichten, liefde, verlies, loslaten, rouwverwerking | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 92 pagina’s | ISBN13: 9789401485067 | Verkrijgbaar sinds: 18  april 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 18 mei 2023 | Prijs: €19,99, e-book €11,99 | Online te bestellen via  Bookspot, Bruna en Bol.comLannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.