Asquil 1 – Een lange reis


Asquil 1 - Een lange reisEnyria is nu oud genoeg om te trouwen en kinderen te krijgen en hoopt dan ook dat haar vader een geschikte echtgenoot voor haar kan vinden tijdens hun bezoek aan de stad.

Op de dag van het lentefestival verloopt alles niet bepaald vlekkeloos. Een dag die normaal gesproken een feest hoort te zijn en een al vrolijkheid en gezelligheid uitstraalt, slaat om in een donkere dag.

De stad wordt aangevallen door een draak. Haar vader is een van de soldaten die de stad en haar inwoners proberen te beschermen. Tijdens het gevecht sterft haar vader. Enyria weet van verdriet niet wat ze moet doen, wat bij haar een mysterieuze magische kracht naar boven brengt waarmee ze het monster doodt.

De omstandigheden zorgen er bij Enyria voor dat ze meer over zichzelf wil leren kennen en ze gaat op zoek naar de echte waarheid. Ze komt erachter dat ze een beschermer is, maar wat betekent dat voor haar en voor haar leven zoals ze al die tijd in gedachten had?

Een lange reis is het eerste deel van de serie Asquil. In dit verhaal volgen we de jonge Enyria die haar eigen identiteit kwijtraakt en een lange reis te gaan heeft op zoek naar haar ware zelf. Een zoektocht die met actie, nieuwe vriendschappen en misleidingen gepaard gaat.

Vanaf de eerste pagina wordt de wereld van Asquil langzaam opgebouwd en wordt de achtergrondinformatie van de wereld en zijn bewoners duidelijk. Het verhaal moet hierdoor in het begin nog wel een beetje op gang komen en ik kon niet er nog niet optimaal van genieten. Eenmaal verder in het boek heb je het gevoel dat je meer in het verhaal zit. De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op en er lijkt geen moment rust te zijn voor Enyria. Ook komen er meerdere tijdsprongen in Een lange reis voor die naar mijn idee niet nodig waren voor het verloop van het verhaal en het alleen maar onduidelijker maakten.

Sommige personages, waaronder hoofdpersonage Enyria, leer je goed kennen naarmate het verhaal vordert. Maar andere personages blijven voor mij als lezer nog een beetje onduidelijk. Dit wakkert bij mij wel mijn nieuwsgierigheid aan en helpt zeker om gelijk het volgende deel te willen lezen. Ik hoop dan ook meer van deze personages te lezen in Het land van de Alouden.

Van mij krijgt Een lange reis 3,5 sterren.

★★★
Asquil 1 - Een lange reisTitel: Een lange reis | Serie: Asquil – deel 1 | Auteur: Arlieke van Remmerdem | Uitgeverij: Zilverbron | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 241 pagina’s | ISBN13: 9789463081825 | Verkrijgbaar sinds: 30-07-2019| Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 17 maart 2023 | Prijs: €18.95, e-book € 6.99 | Online te Bestellen via Bol.com

Zilverbron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.