Asquil 2 – Het land van de Alouden


Asquil 2Na alle gebeurtenissen en ontdekkingen van het eerste deel Een lange reis besluit Enyria dat het hoog tijd is om meer over haar magische krachten en haar nieuwe rol als Beschermer van het leven te ontdekken. Hiervoor moet ze naar Meyal. Eenmaal daar aangekomen komt ze Zanna tegen, een meisje dat al snel een goede vriendin wordt.

Het rustige leven dat ze probeert te leiden in Meyal en haar onderzoek naar de beschermers van het leven wordt verstoord als haar buurman ervan verdacht wordt magie te hebben gebruikt en wordt opgepakt. Enyria kiest ervoor om de zorg voor zijn dochter Rinn op zich te nemen.

Ondertussen duurt de oorlog op het vasteland voort en krijgt Enyria haar krachten niet onder de knie. Met alle gevolgen van dien probeert ze haar magie te beheersen en haar nieuwe familie te beschermen voor alle gevaar dat op de loer ligt.

Ik heb deel twee snel na het eerste deel kunnen lezen, maar ik begrijp dat wanneer er een tijd tussen het lezen van de twee boeken zit, het verwarrend over kan komen. Het verhaal komt in dit tweede deel weer langzaam op gang en het duurde even voordat ik lekker in het verhaal zat. Gelukkig staat er in het begin een samenvatting van wat eerder is gebeurd. Dit kan een handige opfrisser zijn.

De gebeurtenissen volgen elkaar, net als bij zijn voorganger, weer in een razendsnel tempo op. Af en toe is het dan ook niet meer bij te benen wat er allemaal gaande is. Gelukkig heeft de auteur een hele fijne schrijfstijl, waardoor het nooit al te lastig wordt om te volgen. Als lezer leer je weer nieuwe personages kennen en wederom heeft de auteur het voor elkaar weten te krijgen om de belangrijkste personages genoeg diepgang te geven, waardoor je echt om ze gaat geven.

Een nadeel is dat het heerlijk spannend wordt en dat dan het verhaal stopt. Ook Het land van de Alouden eindigt weer met een spannende cliffhanger die vraagt naar meer. Nog vele vragen zijn niet beantwoord die in een volgend deel zeker uitgewerkt kunnen worden. Dit einde is zo spannend en open gelaten dat er wel een derde deel aan zit te komen.

Het land van de Alouden krijgt van mij vier sterren. 

★★★
Asquil 2Titel: Het land van de Alouden | Serie: Asquil – deel 2 | Auteur: Arlieke van Remmerdem | Uitgeverij: Zilverbron | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 299 pagina’s | ISBN13: 9789463084536 | Verkrijgbaar sinds: 30-08-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 19 maart 2023 | Prijs: €21,95, e-book € 10.99 | Online te Bestellen via Bol.com

Zilverbron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.