Daigho


Een allesomvattend fantasy boek 

Daigho is een knappe, sympathieke jongen van zeventien jaar. Hij woont samen met zijn moeder in een knus dorpje in de wereld Ayra. Wanneer zijn beste vriendin door een paar jongens lastig wordt gevallen, maakt Daigho ter plekke een fysieke transformatie door. Hij verandert in een Guhlrid, een schepsel dat veel weg heeft van een gigantische vleermuis en door de mensen in Ayra zeer gevreesd wordt. Daigho wordt hierdoor gedwongen om te vluchten. Een hels avontuur begint….

De in Den Haag wonende Latoya Morris schreef al diverse boeken onder het pseudoniem Latoya Moirae. Nog niet zo lang geleden kwam bij uitgeverij Hamley Books het boek Gebroken Adem van haar uit dat nu opgevolgd wordt door Daigho. Latoya heeft zich een filmische manier van schrijven eigen gemaakt. Hierdoor leest het boek Daigho gemakkelijk weg. Het boek heeft echter ruim 500 pagina’s waardoor je wel even zoet bent met dit verhaal. Gelukkig is dat echt geen straf!

Vanaf de eerste pagina word je als lezer in dit fantasierijke verhaal gezogen. In het verhaal maak je kennis met veel (en de meest bijzondere) personages, waaronder een zeer gevreesde tovenaar, een strijdster tegen zwarte magie en natuurlijk de Guhlrid Daigho. In het boek komen dan ook veel namen voor, iets waar ik persoonlijk vaak moeite mee heb in boeken. Het leidt vaak af van het verhaal. Echter, dat was in dit boek totaal niet het geval. Latoya weet de personages zo krachtig neer te zetten dat het onthouden van de namen als vanzelf lijkt te gaan.

Het boek wordt gepresenteerd als een young adult fantasy boek en terecht. Maar verwacht geen zoetsappig sprookje. Het intrigerende verhaal bevat veel magie en een sprankje romantiek, maar wordt ook doordrenkt met bloederige taferelen. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe heftiger (en spannender) de scènes worden. Latoya schroomt er niet voor om haar lezers de meest bizarre gruwelijkheden voor te schotelen en beschrijft de hachelijke situaties waarin de personages terechtkomen, zo gedetailleerd dat het zo nu en dan echt nagelbijtend spannend wordt.

Het boek Daigho laat zich niet zo gemakkelijk in een hoekje drukken en bevat eigenlijk van haast ieder te bedenken boekengenre wel iets. Het boek is wat mij betreft met name een aanrader voor jongeren. Vooral omdat de hoofdpersonages ook jongeren zijn. Dit fascinerende verhaal laat zich opvallend makkelijk lezen en zal zeker ook door de wat oudere lezers gewaardeerd worden.

★★★★★
Titel: Daigho | Auteur: Latoya Morris | Uitgeverij Hamley Books | Categorie: Fantasy | Verkrijgbaar als: paperback | 525 pagina’s | ISBN13: 9789463967594 | Verkrijgbaar sinds: 25-01-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 28-01-2021 | Prijs: €18.99 | Online te bestellen via Bol.com 

Hamleybooks logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.