De seizoensdief


De seizoensdiefRecensie De Seizoensdief door Sheila Vermeulen:
Steel het kristal en herstel de seizoenen.

Vesper wil niets liever dan voldoende goud verdienen om het koninkrijk, dat ten onder gaat aan armoede en noodweer, te kunnen ontvluchten. Dat ze daarvoor moet stelen, doet haar niet echt veel. Een betere dief is er toch niet.

“Een vluchtig handgebaar van hem zorgde ervoor dat ik meteen rechtop zat en op mijn hoede was. Een schaduw leek even achter Finn te bewegen en ik kneep mijn ogen tot spleetjes.”-Aysline McGrath

Vesper zal niet snel nee zeggen tegen een opdracht, maar wat Berach van haar vraagt, is misschien wel onmogelijk. Hij wil dat ze het Kristal der Seizoenen steelt uit het paleis van de koning, zodat de seizoenen kunnen worden hersteld en de armoede kan worden beëindigd.

Ze neemt de opdracht aan in de hoop dat dit haar ticket naar een nieuw en beter leven zal zijn. Vesper zal echter ontdekken dat dit niet zomaar een opdracht is.

In de fantasy novelle De Seizoensdief laat Aysline McGrath je aanhaken bij de reis, die de meesterdief Vesper en haar opdrachtgever Berach gaan maken om het Kristal der Seizoenen uit het paleis te stelen.

Wat onmiddellijk opvalt, is hoe makkelijk Aysline McGrath je het verhaal in trekt. Haar stijl komt vlot, doortastend en overtuigend over en het kost geen enkele moeite om geboeid te blijven lezen. Ik kreeg echt zin om me te verliezen in dit boek. Tijdens het lezen realiseer je je al snel dat het volledige verhaal niet in deze novelle past en het voorlopige einde veel te snel zal komen.

Het verhaal van Vesper en Berach ligt vooral in het heden, met hier en daar een kleine hint naar hun achtergrond en hun wereld. Voor deze novelle is dit voorlopig voldoende, maar ik zou het leuk vinden om hier nog iets meer verdieping in te zien. Niet omdat De Seizoensdief op dit moment iets mist, maar omdat de personages en het koninkrijk nieuwsgierigheid opwekken en het ernaar uitziet dat we in de toekomst nog wat vaker met de karakters mee kunnen leven.

De Seizoensdief is een echt fantasy verhaal waarin weermagie verloren lijkt te gaan met de oude koning en een magisch kristal de seizoenen verstoort. En waarin stilzwijgend een chemie begint te ontstaan tussen de afhoudende Vesper, haar bijzondere fret en haar opdrachtgever. Deze spannende en fijn geschreven novelle krijgt 4.5 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★★
Titel: De Seizoensdief | Auteur: Aysline McGrath | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als e-book | 53 pagina’s | ISBN13: 9789464510911 | Verkrijgbaar vanaf: april 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 04-05-2022 | Prijs: e-book €5,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.