Drägan Duma – De vergeten verhalen


Recensie Drägan Duma – De vergeten verhalen door Sheila Vermeulen:
Drägan Duma door andere ogen.

In de verhalenbundel Drägan Duma – De vergeten verhalen neemt Patty van Delft de lezer, in tien verschillende verhalen, nog een keer mee naar de bijzondere wereld vol Draken en Drakenridders. Je krijgt de kans om de belevenissen door de ogen van andere personages dan Jill en Feniksa te beleven.

In het verhaal Door de ogen van Jacco mogen we meekijken naar hoe de jonge Jacco zijn plotselinge verhuizing naar Drägan Duma heeft ervaren. Je kunt de jeugdigheid van de hoofdpersoon in dit verhaal duidelijk proeven, zonder dat het verhaal kinderachtig wordt.

Ook zijn er verhalen over gebeurtenissen waarnaar verwezen werd in de eerdere boeken, zoals bijvoorbeeld over de ontmoeting tussen de vader en moeder van Jill, of over het ontstaan van het belangrijke medaillon.

Daar bovenop krijg je opnieuw de kans om weer even in de gedachten van een aantal draken te kruipen. En dat is een plek waar ik ontzettend veel uren door zou kunnen brengen om te genieten van hun ongecompliceerdheid, hun onvoorwaardelijke liefde en vooral hun humor. Patty van Delft heeft draken gecreëerd waar je als lezer alleen maar van kunt gaan houden.

In Keuze ontmoeten we Libertalia terwijl ze nog in haar ei verblijft en toegroeit naar het keuzemoment met Jill. De warmte spat hier van de bladzijden af en het is niet moeilijk om voor je te zien hoe dat er ongeveer aan toe moet gaan.

“Lekker warm….. Mijn wereld draait, zoals het één keer in de zoveel tijd doet, en ik voel de warmte zich om mij heen verspreiden. Een diep gevoel van liefde stroomt door me heen. Het komt van buiten mijn wereld en voelt enigszins bekend.”-Patty van Delft

Drägan Duma – De vergeten verhalen is een heerlijke verhalenbundel voor iedereen die al heeft genoten van de Drägan Duma reeks of voor degenen die dit genoegen nog in het vooruitzicht hebben.

Voor deze bundel, die je wel het beste na de vier boeken uit de serie leest, heeft Patty van Delft anders dan in de vier hardcover edities, ook de illustraties voor haar rekening genomen. Waarmee ze bewijst dat ze niet alleen geweldig kan schrijven, maar ook heel mooi kan illustreren.

Drägan Duma – De vergeten verhalen is alleen verkrijgbaar bij de uitgever, in een gelimiteerde, genummerde hardcover editie. Dit verzamelobject, waarin het verhaal De Vergeten Profetie bij mij een sprankje hoop heeft aangewakkerd op mogelijk nieuwe avonturen, krijgt 4.5 sterren van mij.

★★★★
Titel: De vergeten verhalen | Serie: Drägan Duma – verhalenbundel | Auteur: Patty van Delft | Uitgeverij: Celtica Publishing | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als geïllustreerde hardcover | 204 pagina’s | Verkrijgbaar sinds: 26-06-2020| Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-03-2021 | Prijs: hardcover €16,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.