Drakenhart


Recensie Drakenhart door Sheila Vermeulen:
Wat is de ware reden achter de opdrachten die Durégo moet uitvoeren?

Durégo, wiens vader stadsheer van Dremsé Miron is, wordt in Dremséa opgeleid tot drakenridder. Om zijn strenge vader hopelijk trots te maken, wil Durégo de afronding van zijn opleiding extra glans geven door ook de drakenvlucht te winnen. Verliezen behoort in de ogen van zijn vader namelijk nooit tot de mogelijkheden.

“Een drakenridder kwam terug met de prijs die hij ging halen of hij kwam niet terug. Een drekar kwam terug met zijn wapens, of als slachtoffer ervan. Zeker de zoons van Dremsé Miron konden niet falen. Zijn familie en zijn stad teleurstellen was nooit een optie geweest.”-Nanouk Kira

Nog voor Durégo officieel tot drakenridder kan worden benoemd, wordt Ydrá, de dochter van de stadsheer van Dremséa, ontvoerd. Durégo voelt zich genoodzaakt om Ydrá te zoeken en dan blijkt dat hij, om haar te kunnen redden, een aantal opdrachten moet uitvoeren. Gaandeweg krijgt hij echter steeds meer het gevoel dat er een wreed spelletje met hem wordt gespeeld.

Hoe verder Durégo in dit spel wordt getrokken, hoe meer hij het idee krijgt dat er veel meer achter de ontvoering schuilgaat dan hij nu kan vermoeden. En hoe meer hij te horen krijgt, hoe groter zijn verwarring wordt.

Drakenhart van Nanouk Kira is het eerste deel van de Drakenhart serie. Een avontuurlijke nieuwe serie vol geheimen, manipulatie en slinkse spelletjes.

Wat is het toch fijn als je dubbel wordt verrast door een boek dat soms ineens op je pad komt. Want, niet alleen bevat het veel meer bladzijden dan het formaat van het boek doet vermoeden, diezelfde bladzijden bevatten ook nog eens een ontzettend leuk verhaal.

Nanouk Kira heeft een bijzondere wereld gecreëerd die je graag, samen met de personages in het boek, wilt ontdekken. Drakenhart is zeker niet het eerste boek over draken en drakenridders, maar bevat wel voldoende originele elementen om een verrassend verhaal te vormen. De auteur is weggebleven bij herhaling en heeft goed haar eigen paden gecreëerd.

Het verhaal draait vooral om Durégo. Een personage dat niet onmiddellijk in je hart zit, maar daar langzaam in kruipt, omdat je hem echt even moet leren kennen. Een gegeven dat ik enorm goed bij het verhaal vindt passen, omdat Durégo daarin anderen altijd een beetje op afstand houdt en vaak zijn echte gevoelens verbergt. De manier waarop hij zich in het verhaal gedraagt, werkt door in hoe je hem als lezer ervaart.

Nanouk Kira heeft een aantal spannende personages neergezet in dit goed uitgedachte avontuur. De aparte namen, de nieuwe termen en de mysterieuze setting zorgen onderweg voor vragen, maar vormen ook een fijn uitgangspunt voor deze boeiende nieuwe serie.

Drakenhart eindigt met een gecombineerde cliffhanger, die je laat hopen dat het tweede deel niet al te lang op zich laat wachten.

★★★★
Titel: Drakenhart | Serie: Drakenhart-deel 1 | Auteur: Nanouk Kira | Uitgeverij Macc | Categorie: Fantasy | Verkrijgbaar als paperback | 327 pagina’s | ISBN13: 9789078437796 | Verkrijgbaar sinds: januari 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 25-02-2021 | Prijs: €19,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.