Volhouden, alles komt goed


VolhoudenRecensie Volhouden, alles komt goed door Sheila Vermeulen:
Heeft Elo een leefbare planeet gevonden?

begon zijn ruimtemissie met een team. Samen waren ze erop uitgestuurd met de bedoeling dat ze een planeet zouden zoeken die leefbaar kan zijn.

De missie van Elo kent echter een hoop tegenslag en ook de plek waar zijn capsule is neergestort, lijkt niet echt veilig. Er gebeuren daar dingen die op zijn minst vreemd te noemen zijn.

“Een geluid achter me eiste mijn onmiddellijke aandacht. Een zacht maar duidelijk getik weerklonk van onder het puin. Mijn ademhaling stokte, mijn hartslag maakte een hoopvol sprongetje.” Bart de Wolf 

Het is Elo al snel duidelijk dat hij moet maken dat hij daar weer wegkomt. Maar gaat dat wel lukken als er zoveel stuk is aan zijn capsule?

Volhouden, alles komt goed van Bart de Wolf is een korte sciencefiction novelle die alleen als e-book beschikbaar is.

Met de unheimische sfeer die al vanaf de eerste bladzijde aanwezig is, zet Bart de Wolf direct de toon voor het hele verhaal. Het is niet onmiddellijk duidelijk waar de hoofdpersoon terecht is gekomen en hoe dat is gebeurd, maar samen met Elo ontdek je gaandeweg een beetje meer over het hoe en waarom.

Bart de Wolf slaagt erin om met een minimale bezetting aan personages, en met slechts een beetje informatie, een spannend verhaal neer te zetten. De novelle past zeker in het sci-fi genre, maar bevat ook zaken die, in mijn ogen, in het fantasy genre zouden kunnen passen.

Deze novelle van Bart de Wolf wordt spannend verteld en is daardoor zeker boeiend om te lezen. Het verhaal heeft echt een duidelijke kop en staart en de ontknoping is absoluut verrassend te noemen. Persoonlijk vond ik het voor een alleenstaand verhaal alleen wel een beetje aan de korte kant.

Anderzijds zou je Volhouden, alles komt goed ook kunnen zien als een leessnack. Voor een moment dat je trek hebt in iets lekkers, maar geen zin hebt in iets uitgebreids. Of voor een moment dat je jouw leeshonger wilt stillen en je geen tijd hebt voor meer. Deze korte novelle van Bart de Wolf krijgt 3.5 sterren van mij.


Books en Butterflies

★★★
VolhoudenTitel: Volhouden, alles komt goed | Auteur: Bart de Wolf | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als: e-book | 22 pagina’s | ISBN13: 9798201487980 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 19-11-2021 | Prijs: e-book €2,99 | Bestellen 

BoekenBoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.